Året der gik hos Plougmann Vingtoft

2021 går på hæld, og det er tid til at se tilbage på nogle af de øjeblikke, der definerede 2021 hos Plougmann Vingtoft. Læs om seks nedslag i året der gik for Plougmann Vingtoft her.

2021 var et år fyldt med spændende højdepunkter hos Plougmann Vingtoft. Det var eksempelvis året, hvor vores eksperter blev inddraget i debatten om vaccinepatenter. Det var året, hvor partnerkredsen blev udvidet til 10 kompetente eksperter. Året bød også på et væld af priser til vores medarbejdere, og vi uddelte også selv en pris i vores IP Matters-konkurrence.

Læs mere om seks nedslag i året der gik lige her:

1. Et år i vaccinens tegn

2021 blev året hvor coronavaccinerne blev rullet ud på stor skala globalt. Men det store behov for at vaccinere verdens befolkning med lynets hast, fik også debatten om at opløse vaccinepatenterne til at rase. Vi gav blandt andet vores besyv med i Berlingske, Jyllands-Posten, Information og Detektor, og her ved udgangen af året holder vores forudsigelse stadig: Debatten om tvangsopløsninger af vacciner er forfejlet, og det er stadig meget usandsynligt, at vi kommer til at se en opløsning af vaccinepatenter i fremtiden. Du kan læse mere om, hvorfor det vil være en dårlig idé at tvangsopløse vaccinepatenter i dette blogindlæg.

2. Fokus på IP-beskyttelse hos startups

Det er velkendt, at mindre virksomheder går for sent i gang med at beskytte deres idéer eller sågar glemmer det. Men det er ærgerligt for innovationskraften, da det ofte er i startupverdenen, at de mest banebrydende idéer fødes. I løbet af 2021 publicerede vi derfor flere artikler med gode råd til at hjælpe mindre virksomheder med IPR. For eksempel kan det være en stor fordel at få styr på IP-rettighederne, før startups rejser penge og lige så vigtigt er det at vide, hvordan du afgør, om din idé skal beskyttes. Følg med i 2022, hvor vi forsætter med at sætte fokus på vigtigheden af, at start-ups tager stilling til IPR.

3. Større partnerkreds

Internt bød 2021 på en udvidelse af vores partnerkreds. Med Charlotte Søsteds indtræden som partner, rummer partnerkredsen nu 10 kompetente IP-eksperter. Charlotte Søsted har siden 2018 ledet Plougmann Vingtofts IP-administration, og hendes kompetencer betyder, at partnerkredsen nu repræsenterer alle væsentlige aspekter af en full-service IP-rådgivningsvirksomhed. Læs mere om udvidelsen af partnerkredsen her.

4. Uvisa Health vandt IP Matters

Uvisa Health

I 2019 søsatte vi et projekt, hvor vi støtter nogle af de idéer, der gør en bæredygtig forskel. Siden har vi uddelt vores start-up-donation ”IP Matters” årligt. Den består af IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner. I 2021 uddelte vi prisen for tredje gang, og denne gang gik prisen til Femtech-virksomheden Uvisa Health. Uvisa Health arbejder på en teknologisk løsning, der kan revolutionere behandlingen af underlivssygdomme hos kvinder Læs mere om Uvisa Health og IP Matters her.

5. Endnu flere gode samarbejdspartnere

Igen i år skal der lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere. Jeres tillid til Plougmann Vingtoft er grunden til, at vi er her, og derfor har vi i løbet af hele 2021 søgt at fremhæve nogle af vores samarbejdspartnere. Det seneste år har vi eksempelvis skrevet om SkyTEMs helikopterbårne teknologi og HARVISH’s grønne fangstteknologi. Vi har også skrevet om Matters innovative mineralteknologi og virksomhedens brede anvendelse af patentbeskyttelse. Vi ser frem til endnu flere spændende historier i 2022.

6. International anerkendelse af vores eksperter

I 2021 må vi også konstatere, at vi med rette kan klappe os selv på skulderen. For igen i år er Plougmann Vingtofts ekspertise blevet honoreret med markante priser:

Tak fordi du læste med. Godt nytår og på gensyn i 2022.