Iværksættere

At arbejde med passionerede iværksættere og deres innovative teknologi får det bedste frem i vores eksperter. Glæden ved at lære om en ny teknologi eller brandidentitet og sammen med kunden skabe fremtiden for en iværksættervirksomhed er en stor motivationsfaktor for os.

Vi hjælper iværksættere og små virksomheder med at undersøge og vurdere markedet for at sikre, at konkurrenter ikke allerede har patenteret et lignende produkt eller teknologi. Når vi har sikret, at opfindelsen er patenterbar, hjælper vi med at udforme og indlevere patentansøgninger, så iværksætterens rettigheder er beskyttet.

LÆS OGSÅ: Få hjælp når du skal søge patent på din idé

 

Vi hjælper også iværksættere med at vælge og registrere deres firmanavn, produktnavne og logo og med at få større bevidsthed om, hvor vigtigt det er at have en varemærkestrategi. Det kræver omtanke og juridisk indsigt at give sin virksomhed et godt navn, der kan varemærkebeskyttes. Når det gøres rigtigt, kan navnet ofte vise sig at være iværksætterens stærkeste brandingredskab.

LÆS OGSÅ: Få hjælp til varemærkeregistrering

 

Vi har forståelse for, at lovgivningen omkring immaterielle rettigheder kan være svær at forstå. Når vi rådgiver iværksættere, er det iværksætterens passion, kreativitet og ambitioner, der er fundamentet for et frugtbart samarbejde, og ikke kundens viden om IPR-lovgivning.

Derfor møder vi vores kunder i øjenhøjde og går ind i deres innovative, ud af boksen-tankegang for at finde den bedste løsning for hver enkelt kunde. I sidste ende bliver vi drevet af at hjælpe talentfulde iværksættere til at gøre deres nystartede virksomhed til en konkurrencedygtig, succesfuld forretning ved at beskytte deres rettigheder på et tidligt tidspunkt.


Nedenfor kan du læse, hvordan vi har samarbejdet med andre iværksættervirksomheder:

 

AGUARDIO: Designbeskyttet vandsensor får os til at tage kortere bade

 

Aguardio har udviklet et IoT-baseret system til brusebadet, der får brugeren til at mindske sit vandforbrug. Løsningen er allerede designbeskyttet, og Aguardio arbejder nu på en IPR-strategi for datadelen, som spiller en større rolle, end stifterne først havde troet.

Læs mere om Aguardio

 

ECOBOTIX: Fynsk droneprojekt bekæmper insekter med insekter

Dansk økologi har stor succes, men også sine udfordringer. Ét af de helt store problemer ved at dyrke økologisk er blandt andet, at man ikke har mulighed for at bekæmpe skadeorganismer med kemiske midler.

Den fynske teknologivirksomhed Ecobotix har udviklet en ny økodrone, der kan transportere og sprede biologiske bekæmpelsesmidler og på den måde afholde skadedyrene fra at æde af markens afgrøder.

Læs mere om Ecobotix

 

WILGART: Kasketmageren, der skiftede varemærke

SIGARHATS_Silas_1600x1000

Iværksætter Silas Gärtner kom i karambolage med et andet firma, da han ville registrere sit varemærke i EU.

”Jeg regnede ikke med, at det ville blive noget problem. Det andet firma stavede jo deres navn fuldstændig anderledes end mit,” fortæller Silas.

Men efter at have snakket med Anne-Louise, varemærkerådgiver hos Plougmann Vingtoft, blev Silas klar over, at det alligevel ikke var så ligetil.

Læs mere om Wilgart

 

KITEMILL: Fra idé til IPR-strategi og effektiv forretningsmodel

Kitemill producerer drager som producerer strøm i høje luftlag, hvor luftstrømmene er stærkere og mere stabile end ved landjorden. Plougmann Vingtoft har gennem flere år hjulpet den norske virksomhed med at udvikle en langtidsholdbar IPR-strategi og indgå de nødvendige juridiske aftaler som licens- og samarbejdskontrakter. Men det, der for alvor gav Kitemill vind i sejlene, var rådgivningen fra Plougmann Vingtofts afdeling, tto, der er eksperter i at kommercialisere idéer og opfindelser.

Læs mere om Kitemill

 

MONO+MONO: Kickstartersucces med varemærke- og designbeskyttelse

Med et flyvefærdigt koncept i hånden stod Mono+Mono pludselig på tærsklen til at skulle lancere deres produkt. Jonas og Nikolaj kendte til crowdfunding-sitet Kickstarter, hvor iværksættere kan hente økonomisk støtte til at realisere deres forretningskoncept, men var ret bekymrede for, at nogen kopierede deres ide. Derfor søgte de råd hos Plougmann Vingtoft, og det viste sig at være et fornuftigt træk.

Læs mere om Mono+Mono

 

WINCOVER: Fra god idé til færdig patentløsning

wincover-header1_iværksætter_casestorygrid

Søren Kristensen og Claus Vilsen arbejdede for over 10 år siden sammen i vinduesbranchen. Hver dag så de eksempler fra byggepladser, hvor vinduer var blevt ødelagt af  ituslåede termoruder, glaspest, mørtelnedfald og fastbrændt folie, fordi de ikke var tilstrækkeligt beskyttet. Det motiverede dem til at tænke nyt og anderledes i en ellers konservativ byggebranche.

Læs mere om Wincover