IP Matters

Hos Plougmann Vingtoft ønsker vi at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Det gør vi bedst ved at hjælpe innovative løsninger fremad og sørge for, at det bæredygtige initiativ også kan udvikle sig til en god forretning. Derfor har vi introduceret ”IP Matters” initiativet.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning


Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

IP Matters er en donation af ekspertrådgivning, og det er vores måde at puste vind i sejlene hos danske start-ups, der har en god, bæredygtig idé.

Ansøg her

Om IP Matters

Hvert år frem til 2030 donerer vi ekspertrådgivning til en værdi af 50.000 DKK til det danske start-up, som vurderes at kunne bidrage væsentligt til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Vores mål er at gøre en række selskaber i stand til at gøre en forskel for den globale bæredygtige udvikling.

Med hjælp fra iværksætternetværket Danish Business Angels (DanBAN) finder vi frem til den virksomhed, som har visionerne på plads, og som kan drage størst nytte af vores viden om IP og ikke mindst vores vejledning inden for forretningsudvikling.

Selskabet, som modtager IP Matters donationen, får adgang til et hold af håndplukkede IPR-eksperter med fagspecifik viden på det relevante forretningsområde. Mød vores eksperter her .


Vinder af IP Matters donationen i 2020: Lifeline Robotics

Et hold af forskere fra Syddansk Universitet lancerede i maj 2020 verdens første automatiske podningsrobot. Det blev startskuddet til en startup-rejse for virksomheden Lifeline Robotics.

”IP Matters donationen har givet os ro i maven omkring at fokusere på den tekniske udvikling i virksomheden, da vi ved, at vi har adgang til kompetent IP rådgivning, når vi får brug for at beskytte nye opfindelser eller afdække konkurrerende teknologier,” siger Julie Dalsgard, CEO i Lifeline Robotics.

Verdensmål: #3 Good Health & Well-being.

Senior Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft, Claus Elmeros, er Lifeline Robotics’ primære IPR-rådgiver.


Vinder af IP Matters 2019: CELLUGY

CELLUGY har udviklet en løsning på det enorme forbrug af plastik i mademballage. EcoFLEXY er navnet på deres bionedbrydelige mademballage lavet udelukkende af affald fra frugt og grønt. Materialer, der ellers ville være gået til spilde. EcoFLEXY er komposterbart og 100% biobaseret.

“Vi har et pending patent, og det sender et klart signal til vores potentielle investorer om CELLUGYs intentioner om at sikre eneret til teknologien. CELLUGY skal begå sig på markedet for bæredygtige materialer, og her er det helt afgørende med en solid og stabil IPR-strategi,” siger Clara Capparelli, der er medieansvarlig hos CELLUGY.

Verdensmål: #12 responsible consumption and production, #15 life on land, #14 life below water.

European Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft, Jakob Lohmann, er ekspert i molekylærbiologi og fødevareteknologi. Han har rådgivet CELLUGY om IPR-strategi og hjulpet med at beskytte EcoFLEXY teknologien.

Ansøg senest 31. august 2022

Det er ikke et krav, at man er medlem af DanBAN. Vi modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produkt/løsninger har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 Verdensmål.

Vi vurderer, at vores rådgivning bedst matcher løsninger inden for de følgende verdensmål, men alle ansøgninger vil naturligvis blive vurderet:

  • #3: Good Health and Well-Being
  • #7: Affordable and Clean Energy
  • #9: Industry, Innovation and Infrastructure
  • #12: Responsible Production and Consumption
  • #14: Life Below Water

Klik på knappen herunder for at ansøge. Fristen er 31. august 2022.

Ansøg her

Hvem kan man spørge?