IP Matters

Hos Plougmann Vingtoft ønsker vi at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Det gør vi bedst ved at hjælpe innovative løsninger fremad og sørge for, at det bæredygtige initiativ også kan udvikle sig til en god forretning. Derfor har vi introduceret ”IP Matters” initiativet.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning


Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

IP Matters er en donation af ekspertrådgivning, og det er vores måde at puste vind i sejlene hos danske start-ups, der har en god, bæredygtig idé.

Ansøg her

Om IP Matters

Hvert år frem til 2030 donerer vi ekspertrådgivning til en værdi af 50.000 DKK til det danske start-up, som vurderes at kunne bidrage væsentligt til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Vores mål er at gøre en række selskaber i stand til at gøre en forskel for den globale bæredygtige udvikling.

Med hjælp fra iværksætternetværket Danish Business Angels (DanBAN) finder vi frem til den virksomhed, som har visionerne på plads, og som kan drage størst nytte af vores viden om IP og ikke mindst vores vejledning inden for forretningsudvikling.

Selskabet, som modtager IP Matters donationen, får adgang til et hold af håndplukkede IPR-eksperter med fagspecifik viden på det relevante forretningsområde. Mød vores eksperter her .

Vindere af IP Matters donationen 2022

I år løb IP Matters af stablen for fjerde gang. Dog skilte én ting sig væsentligt ud fra de tidligere år. Vi var stolte over at kunne annoncere hele fire vindere af dette års IP Matters. Vi ser et stort potentiale i alle fire startups, der hver især arbejder målrettet med udviklingen.

ALCOLASE

Mikkel Holstener Precht (medstifter af Alcolase), Mads Emil Mikkelsen (medstifter af Alcolase) og Ib Christensen (COO hos Alcolase).

Alcolase er et startup inden for Life Science, som ønsker at hjælpe de mange millioner af mennesker, der lider af ’alcohol flush’ og oplever symptomer lige fra rødmen i ansigtet til en øget risiko for kræft ved indtagelse af alkohol.

I Alcolase arbejder de på en bioteknologisk måde at bekæmpe den negative påvirkning af alkohol og lever dermed op til verdensmål #3 (Sundhed og trivsel).

YUMAN

Sara López Alaguero (medstifter af Yuman) og Andrei Chirtoaca (medstifter af Yuman).

Yuman er en early-stage startup, som vil udvikle fremtidens assistent til sygeplejesker. Ved hjælp af innovative robotter, der kan fungere som sygeplejerskernes assistenter ved at lette transporten af mad, sengetøj og medicinsk udstyr, kan sygeplejerskerne få mere tid hos patienterne.

Målet er at øge arbejdsglæden og forebygge udbrændthed blandt de hårdtprøvede sygeplejersker. Med deres innovative robotløsning bidrager Yuman til FN’s verdensmål #3 (Sundhed og trivsel), #8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og #9 (Industri, innovation og infrastruktur).

ROBOTTO

Michael Sørensen (Senior Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft) og Kenneth Richard Geipel (stifter af Robotto).

AI-virksomheden Robotto er en tech startup, hvis unikke alt-i-én droneteknologi kombinerer kunstig intelligens med machine learning og edge-computing, som gør det nemmere at flyve, indsamle og visualisere data. Robotto har udviklet en algoritme, som via droner bl.a. kan identificere skovbrande og sende data tilbage til beredskabet på jorden. Hos Robotto arbejder de målrettet med FN’s verdensmål #13 (Klimaindsats).

GLYPROVAC

Jakob Schwalbe Lohmann (European Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft), Ann Zahle Andersen (medstifter af GlyProVac) og Anders Boysen (medstifter af GlyProVac).

GlyProVac er en deep tech biovirksomhed, der arbejder på at udvikle vaccinekandidater rettet mod bakterielle infektioner uden nuværende forebyggelse. Den første, der udvikles, retter sig mod urinvejsinfektioner forårsaget af E-coli bakterier, og dermed har GlyProVac stor fokus på verdensmål #3 (Sundhed og trivsel) og #5 (Ligestilling mellem kønnene).

Læs om de tidligere års vindere her:

Ansøg senest august 2023

Det er ikke et krav, at man er medlem af DanBAN. Vi modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produkt/løsninger har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 Verdensmål.

Vi vurderer, at vores rådgivning bedst matcher løsninger inden for de følgende verdensmål, men alle ansøgninger vil naturligvis blive vurderet:

  • #3: Good Health and Well-Being
  • #7: Affordable and Clean Energy
  • #9: Industry, Innovation and Infrastructure
  • #12: Responsible Production and Consumption
  • #14: Life Below Water

Klik på knappen herunder for at ansøge. Fristen er 31. august 2023.

Ansøg her

Hvem kan man spørge?