IP Matters

Hos Plougmann Vingtoft ønsker vi at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Det gør vi bedst ved at hjælpe innovative løsninger fremad og sørge for, at det bæredygtige initiativ også kan udvikle sig til en god forretning. Derfor har vi introduceret ”IP Matters” initiativet.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning

Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

Hvert år frem til 2030 donerer vi ekspertrådgivning til en værdi af 50.000 DKK til det danske start-up, som vurderes at kunne bidrage væsentligt til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Vores mål er at gøre en række selskaber i stand til at gøre en forskel for den globale bæredygtige udvikling.

Med hjælp fra iværksætternetværket Danish Business Angels (DanBAN) finder vi frem til den virksomhed, som har visionerne på plads, og som kan drage størst nytte af vores viden om IP og ikke mindst vores vejledning inden for forretningsudvikling.

Selskabet, som modtager IP Matters donationen, får adgang til et hold af håndplukkede IPR-eksperter med fagspecifik viden på det relevante forretningsområde. Mød vores eksperter her.

Ansøg senest 31. august 2023

Det er ikke et krav, at man er medlem af DanBAN. Vi modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produkt/løsninger har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 Verdensmål.

Vi vurderer, at vores rådgivning bedst matcher løsninger inden for de følgende verdensmål, men alle ansøgninger vil naturligvis blive vurderet:

  • #3: Good Health and Well-Being
  • #7: Affordable and Clean Energy
  • #9: Industry, Innovation and Infrastructure
  • #12: Responsible Production and Consumption
  • #14: Life Below Water

Klik på knappen herunder for at ansøge. Fristen er 31. august 2023.

Ansøg her

Vindere af IP Matters fra tidligere år

Vinder af IP Matters 2022 (1/4)

Robotto

AI-virksomheden Robotto har udviklet en algoritme, som via droner bl.a. kan identificere skovbrande og sende data tilbage til beredskabet på jorden.

Vinder af IP Matters 2022 (2/4)

GlyProVac

GlyProVac er en deep tech biovirksomhed, der arbejder på at udvikle vaccinekandidater rettet mod bakterielle infektioner.

Vinder af IP Matters 2022 (3/4)

Yuman

Yuman er en early-stage startup, som vil udvikle fremtidens assistent til sygeplejesker, der kan fungere som sygeplejerskernes assistenter ved at lette transporten af mad, sengetøj og medicinsk udstyr,

Vinder af IP Matters 2022 (4/4)

Alcolase

Alcolase er et startup inden for Life Science, som ønsker at hjælpe de mange millioner af mennesker, der lider af ’alcohol flush’ og oplever symptomer lige fra rødmen i ansigtet til en øget risiko for kræft ved indtagelse af alkohol.

Vinder af IP Matters 2021:

Uvisa Health

Uvisa Health er et early-stage FemTech start-up, der ønsker at ændre måden, man behandler underlivssygdomme hos kvinder.

Vinder af IP Matters 2020:

Lifeline Robotics

Robotvirksomheden Lifeline Robotics har udviklet verdens første fuldautomatiske podningsrobot.

Vinder af IP Matters 2019

Cellugy

Den aarhusianske start-up Cellugy laver bionedbrydelig emballage til madvarer.