IP Matters

Hos Plougmann Vingtoft ønsker vi at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Det gør vi bedst ved at hjælpe innovative løsninger fremad og sørge for, at det bæredygtige initiativ også kan udvikle sig til en god forretning. Derfor har vi introduceret ”IP Matters” initiativet.

Vi lever af at rådgive virksomheder inden for forretningsudvikling og alle aspekter af IP eller IPR, som står for intellectual property rights. Hver dag hjælper vi vores kunder med at sørge for, at deres rettigheder til den gode idé er beskyttet, så de kan gå sikkert på markedet. Hver dag bekæmper vi innovationsspild.

Vi er med på holdet, når entreprenører gør deres gode idéer til færdige løsninger, og vi er ofte vidne til, at den slags kan ændre og forbedre verden.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning


Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

IP Matters er en donation af ekspertrådgivning, og det er vores måde at puste vind i sejlene hos danske start-ups, der har en god, bæredygtig idé.

Om IP Matters

Hvert år frem til 2030 donerer vi ekspertrådgivning til en værdi af 50.000 DKK til det danske start-up, som vurderes at kunne bidrage væsentligt til et eller flere af FN’s 17 verdensmål .

Vores mål er, at vi i 2030 har gjort 12 selskaber i stand til at gøre en forskel for den globale bæredygtige udvikling.

Med hjælp fra iværksætternetværket Danish Business Angels (DanBAN) finder vi frem til den virksomhed, som har visionerne på plads, og som kan drage størst nytte af vores viden om IP og ikke mindst vores vejledning inden for forretningsudvikling.

Selskabet, som modtager IP Matters donationen, får adgang til et hold af håndplukkede IPR-eksperter med fagspecifik viden på det relevante forretningsområde. Mød vores eksperter her .

Send en ansøgning

Det er ikke et krav, at man er medlem af DanBAN. Vi modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produkt/løsninger har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 Verdensmål.

Vi vurderer, at vores rådgivning bedst matcher løsninger inden for de følgende verdensmål, men alle ansøgninger vil naturligvis blive vurderet:

  • #3: Good Health and Well-Being
  • #7: Affordable and Clean Energy
  • #9: Industry, Innovation and Infrastructure
  • #12: Responsible Production and Consumption
  • #14: Life Below Water

Ansøgning foregår ved at klikke på nedenstående knap og udfylde blanketten. Fristen er 31. august 2020.

Ansøg her

Hvem kan man spørge?

VINDER AF IP MATTERS DONATIONEN I 2019: CELLUGY


I September 2019 modtog CELLUGY den første IP Matters donation.
CELLUGY har gjort et gennembrud i forhold til at løse problemet med brugen af plastik i fødevareemballage. Deres produkt ’EcoFLEXY’ er en bionedbrydelig plast, der laves af frugt- og grøntssagsaffald. EcoFLEXY kan komposteres i hjemmet og er 100% biobaseret.

CELLUGY har en vision om at erstatte al plastik i fødevareemballage med deres biobaserede alternativ.

CELLUGYs produkt bidrager til flere af FN’s 17 verdensmål, herunder #12 (responsible consumption and production), #14 (life below water) samt #15 (life on land).

European Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft, Jakob Lohmann, er ekspert i molekylærbiologi og fødevareteknologi. Han har rådgivet CELLUGY om beskyttelse af en opfindels og hjulpet dem med at udarbejde den IP-strategi, der skal beskytte EcoFLEXY teknologien fremadrettet.