IP Matters

Hos Plougmann Vingtoft ønsker vi at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Det gør vi bedst ved at hjælpe innovative løsninger fremad og sørge for, at det bæredygtige initiativ også kan udvikle sig til en god forretning. Derfor har vi introduceret ”IP Matters” initiativet.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning


Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

IP Matters er en donation af ekspertrådgivning, og det er vores måde at puste vind i sejlene hos danske start-ups, der har en god, bæredygtig idé.

Ansøg her

Om IP Matters

Hvert år frem til 2030 donerer vi ekspertrådgivning til en værdi af 50.000 DKK til det danske start-up, som vurderes at kunne bidrage væsentligt til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Vores mål er at gøre en række selskaber i stand til at gøre en forskel for den globale bæredygtige udvikling.

Med hjælp fra iværksætternetværket Danish Business Angels (DanBAN) finder vi frem til den virksomhed, som har visionerne på plads, og som kan drage størst nytte af vores viden om IP og ikke mindst vores vejledning inden for forretningsudvikling.

Selskabet, som modtager IP Matters donationen, får adgang til et hold af håndplukkede IPR-eksperter med fagspecifik viden på det relevante forretningsområde. Mød vores eksperter her .


Modtager af IP Matters donationen i 2021: Uvisa Health

Uvisa Health er en early-stage start-up, som arbejder på en teknologisk og genanvendelig løsning, for hvordan man behandler underlivssygdomme hos kvinder.

“Som en lille virksomhed inden for medicinsk udstyr har Uvisa en lang og dyr vej forude. Derfor er det afgørende for os at mindske risikoen for potentielle fremtidige udgifter ved at patentere vores teknologi. Vi var allerede i dialog med Plougmann Vingtoft, da vi deltog i IP Matters-konkurrencen, men vi havde ikke tilstrækkelige midler til at indgive en ansøgning. At vinde konkurrencen har derfor givet os mulighed for at fremskynde denne proces,” siger Ella Harris, administrerende direktør og grundlægger af Uvisa Health.

Verdensmål: #3 Good health and well-being, #12 Responsible production and consumption.

Patent Attorney Esben Bragason er Uvisa Healths primære IPR-rådgiver hos Plougmann Vingtoft.

Læs mere om tidligere modtagere:

Ansøg senest 31. august 2022

Det er ikke et krav, at man er medlem af DanBAN. Vi modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produkt/løsninger har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 Verdensmål.

Vi vurderer, at vores rådgivning bedst matcher løsninger inden for de følgende verdensmål, men alle ansøgninger vil naturligvis blive vurderet:

  • #3: Good Health and Well-Being
  • #7: Affordable and Clean Energy
  • #9: Industry, Innovation and Infrastructure
  • #12: Responsible Production and Consumption
  • #14: Life Below Water

Klik på knappen herunder for at ansøge. Fristen er 31. august 2022.

Ansøg her

Hvem kan man spørge?