Året 2022 hos Plougmann Vingtoft

Nu hvor året går på hæld, er det tid til at se tilbage på nogle af de øjeblikke, der definerede 2022 hos Plougmann Vingtoft. Året har været fyldt med mange spændende højdepunkter, og vi har valgt nogle stykker ud, som vi synes har været med til at forme året.  

2022 var blandt andet året, hvor vi igen kunne besøge både samarbejdspartnere og kollegaer i udlandet efter to år med COVID-19 restriktioner. Det var året, hvor der endelig blev sat en dato på åbningen af den fælles europæiske patentdomstol, UCP. Og så var det også året, hvor vores medarbejdere blev hædret med flere priser, og vi for første gang uddelte IP Matters donationen til hele fire startups.

Læs mere om vores udvalgte højdepunkter i året der gik lige her:

1. Endelig mulighed for at besøge samarbejdspartnere igen

Efter to år med nedlukninger, COVID-19 restriktioner og udsættelser kunne vi endelig rejse ud og mødes med vores samarbejdspartnere, kollegaer og kunder igen. Året bød således på flere udlandsrejser, hvoraf den første gik til USA. Her mødtes Christian L. Christiansen og Matteo Biancardo med både tidligere og nye samarbejdspartnere til en snak om IPR og samarbejde på tværs. Efterfølgende er det blevet til rejser til bl.a. Canada, Japan og Sydkorea, hvor Lasse Ringhofer, Shinji Okayama og Peter Sørensen har repræsenteret Plougmann Vingtoft.

Derudover har vi igen kunnet deltage fysisk i forskellige konferencer, såsom årets internationale varemærkekongres INTA i Washington, ECTA i København og Industry Space Days (ISD) hos ESA i Holland.

2. UPC og enhedspatentet snart en realitet

Claus Elmeros, Senior Patent Attorney

2022 var også året, hvor der endeligt blev sat dato på, hvornår den nye fælles europæiske patentdomstol, som også går under forkortelsen UPC (Unified Patent Court), og enhedspatentet går i luften. Enhedspatentet er et europæisk patent, som udstedes af Den Europæiske Patentmyndighed (EPO), og som vil have en ensartet retsvirkning i de europæiske lande, som deltager i samarbejdet på det tidspunkt, hvor patentet bliver udstedt. På den måde adskiller enhedspatentsystemet sig fra det nuværende system, hvor et europæisk patent efter udstedelse bliver til et “bundt” af nationale patenter, der så skal valideres i de lande, hvor patentet skal gælde. Enhedspatentet vil således være en ekstra mulighed for europæiske patentansøgere og vil eksistere side om side med de “klassiske” europæiske patenter. UPC forventes at træde i kraft fra 1. juni 2023. Patentrådgiver Claus Elmeros er blevet udpeget og skal fungere som teknisk dommer inden for Mechanical Engineering ved UPC. 

Læs mere om UPC og enhedspatentet her.

3. Fire startups modtager IP Matters donation

Siden 2019 har vi uddelt vores årlige startup-donation ”IP Matters”, hvor vi støtter nogle af de idéer, der gør en bæredygtig forskel. Donationen består af IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner. I 2022 blev den således uddelt for fjerde gang, og denne gang gik donationen til hele fire startups. De fire virksomheder arbejder alle på løsninger/idéer, som kan bidrag til den globale bæredygtige udvikling:

Alcolase er en startup inden for Life Science og arbejder på en bioteknologisk måde at bekæmpe den negative påvirkning af alkohol, som kan hjælpe de mange millioner af mennesker, der lider af ’alcohol flush’ og oplever symptomer lige fra rødmen i ansigtet til en øget risiko for kræft ved indtagelse af alkohol.

Mikkel Holstener Precht (medstifter af Alcolase), Mads Emil Mikkelsen (medstifter af Alcolase) og Ib Christensen (COO hos Alcolase).

GlyProVac er en deep tech biovirksomhed, der arbejder på at udvikle vaccinekandidater rettet mod bakterielle infektioner uden nuværende forebyggelse. Den første kandidat, der udvikles, retter sig mod urinvejsinfektioner forårsaget af E-coli bakterier.

Jakob Schwalbe Lohmann (European Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft), Ann Zahle Andersen (medstifter af GlyProVac) og Anders Boysen (medstifter af GlyProVac).

Robotto er en tech startup, hvis unikke alt-i-én droneteknologi kombinerer kunstig intelligens med machine learning og edge-computing, som gør det nemmere at flyve, indsamle og visualisere data. Robotto har udviklet en algoritme, som via droner bl.a. kan identificere skovbrande og sende data tilbage til beredskabet på jorden.

Michael Sørensen (Senior Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft) og Kenneth Richard Geipel (stifter af Robotto).

Yuman er en early-stage startup, som vil udvikle fremtidens assistent til sygeplejesker. Ved hjælp af innovative robotter, der kan fungere som sygeplejerskernes assistenter ved at lette transporten af mad, sengetøj og medicinsk udstyr, kan sygeplejerskerne få mere tid hos patienterne.

Sara López Alaguero (medstifter af Yuman) og Andrei Chirtoaca (medstifter af Yuman).

4. Samarbejde med DanBAN

2022 var også året, hvor vi virkelig satte fart i vores samarbejde med investornetværket Danish Business Angels (DanBAN). I løbet af året har vi blandt andet afholdt flere uddannelsesforløb sammen, hvor vores to eksperter Per Nygreen og Ida Rømer Johannesen har undervist DanBANs medlemmer i IP Due Diligence. Derudover har vi sammen afholdt flere pitch events i både København og Aarhus, hvor startups havde mulighed for at pitche deres idé/virksomhed foran en række af netværkets business angels (investorer).        

5. International anerkendelse af vores medarbejdere

Vi må også konstatere, at vi igen i år kan klappe os selv på skulderen, da Plougmann Vingtofts ekspertise er blevet honoreret med markante priser:

Tak fordi du læste med. Godt nytår og på gensyn i 2023.

LÆS OGSÅ