Supplerende beskyttelsescertifikat (SPC)

Det er muligt at opnå en forlængelse af patentbeskyttelsen i op til fem år for patenter, der beskytter et lægemiddel- eller plantebeskyttelsesprodukt i Europa. Dette sker via en ansøgning om et supplerende beskyttelsescertifikat (SPC) for det pågældende produkt.

Det kan på grund af de omfattende dokumentationskrav tage meget lang tid at få et nyt lægemiddel eller plantebeskyttelsesprodukt godkendt til markedsføring. Det betyder forretningsmæssigt at den 20-årige periode, et patent er gyldigt, er kort tid til at få udbytte af sit patentretlige monopol.

Det supplerende beskyttelsescertifikat (SPC) giver mulighed for at forlænge den 20-årige patentperiode med fem år, og modvirker derved det tidstab, der opstår pga. den langvarige dokumentationsproces.

For at opnå et supplerende beskyttelsescertifikat, skal man møde to grundlæggende krav:

  • Jeres virksomhed skal være indehaver af et udstedt patent, der dækker det pågældende produkt
  • I skal have fået udstedt en markedsføringstilladelse for produktet

Brug for rådgivning om det supplerende beskyttelsescertifikat?

Plougmann Vingtoft rådgiver om indlevering og behandling af SPC-ansøgninger i Danmark og Europa. Desuden rådgiver vi om retspraksis i Danmark og om den europæiske lovgivning på området.

Ønsker du at vide mere om det supplerende beskyttelsescertifikat? Så kontakt vores specialist Jan Mondrup Pedersen eller udfyld kontaktformularen nedenfor med en forespørgsel.

Kontakt vores eksperter

Undlad venligst at benytte denne formular til kommunikation om igangværende sager. Kontakt i stedet din Plougmann Vingtoft ekspert direkte.

  • Få mere information om hvordan vi behandler og beskytter dine data her.