Phone: +45 33 63 93 43
Mobile: +45 51 22 61 33
Email: jmp@pv.eu

Jan Mondrup Pedersen arbejder med IPR inden for følgende industrier:

Jan Mondrup Pedersen

European Patent Attorney, Partner, UPC Representative / European Patent Litigator

Head of SPC Filing & Prosecution, MSc, PhD Chemistry

Jan har patentfaglig ekspertise inden for kemi og bioteknologi, herunder særligt lægemidler, kosmetik, diagnostik, organisk syntese og modificerede overflader. Han har arbejdet med patenter inden for disse områder i samarbejde med internationale farmaceutiske virksomheder, virksomheder inden for bioteknologi samt universiteter og hospitaler.

Jan har stor erfaring med patenterbarhedsvurderinger, freedom-to-operate analyser (FTO), indsigelser og retssager samt udarbejdelse og behandling af patentansøgninger. Endelig har Jan specialiseret sig i indlevering og behandling af supplerende beskyttelsescertifikat (SPC) ansøgninger, særligt i Europa og Danmark.

I sin karriere som forsker forfattede og medforfattede Jan 13 forskningsartikler, som er publiceret i anerkendte internationale kemitidsskrifter. Han har bl.a. forsket i syntese og modifikationer af heterocycliske anti-cancer forbindelser samt peptider. For nuværende er Jan gæsteforelæser på et kursus i patentering, der er udbudt på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Jan har fuldført CEIPI’s kurset vedr. patentretssager i Europa på universitetet i Strasbourg. Han er certificeret til at føre sager ved den fælles europæiske patentdomstol. Desuden blev Jan tutor hos CEIPI i 2021.

Jan er certificeret Qualified Patent Information Professional (QPIP).