Phone: +45 33 63 93 43
Mobile: +45 51 22 61 33
Email: jmp@pv.eu

Jan Mondrup Pedersen arbejder med IPR inden for følgende industrier:

Jan Mondrup Pedersen

European Patent Attorney, Partner, UPC Representative / European Patent Litigator

Head of Opposition & Litigation Team, MSc, PhD Chemistry

Jan har patentfaglig ekspertise inden for kemi og bioteknologi, herunder særligt lægemidler, kosmetik, diagnostik, organisk syntese og modificerede overflader. Han har arbejdet med patenter inden for disse områder i samarbejde med internationale farmaceutiske virksomheder, virksomheder inden for bioteknologi samt universiteter og hospitaler.

Jan har stor erfaring med patenterbarhedsvurderinger, freedom-to-operate analyser (FTO), indsigelser og retssager samt udarbejdelse og behandling af patentansøgninger. Endelig har Jan specialiseret sig i indlevering og behandling af supplerende beskyttelsescertifikat (SPC) ansøgninger, særligt i Europa og Danmark.

I sin karriere som forsker forfattede og medforfattede Jan 13 forskningsartikler, som er publiceret i anerkendte internationale kemitidsskrifter. Han har bl.a. forsket i syntese og modifikationer af heterocycliske anti-cancer forbindelser samt peptider. For nuværende er Jan gæsteforelæser på et kursus i patentering, der er udbudt på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Jan har fuldført CEIPI’s kurset vedr. patentretssager i Europa på universitetet i Strasbourg. Han er certificeret til at føre sager ved den fælles europæiske patentdomstol. Desuden blev Jan tutor hos CEIPI i 2021.

Jan er certificeret Qualified Patent Information Professional (QPIP).