Din patentansøgning er et fundament, der ikke må slå revner

En stærk patentansøgning øger sandsynligheden betydeligt for at opnå patent på din opfindelse eller idé og udgør fundamentet for dine fremtidige forretningsmuligheder.

Udformningen af din patentansøgning er afgørende for, at du kan opnå patent på din opfindelse. Og jo større indsigt du har, ikke bare i patentjuridiske problemstillinger, men også i markedet, jo bedre er dine forudsætninger for at få beskrevet din opfindelse, så den lever op til de juridiske krav og kan holde til udfordringerne i en eventuel indsigelse eller retssag.

Plougmann Vingtofts patentrådgivere hjælper dig med at få udformet din patentansøgning, så den udgør et solidt fundament. Vi sikrer, at den overholder alle juridiske og patenttekniske krav.

Desuden sørger vi for, at din ansøgning er udfærdiget på en måde, så den er robust i forhold til at blive udfordret af konkurrenter, der ønsker at ugyldiggøre eller begrænse beskyttelsesomfanget af dit patent.

Skal du til at søge patent på en idé? Så er vi klar til at hjælpe dig. Kontakt os allerede i dag for at høre mere.

Krav til din patentansøgning

Et patent beskytter en teknisk funktionalitet ved produktet, og der er tre overordnede krav, du skal opfylde, for at kunne få udstedt et patent.

Din opfindelse skal:

  • Være ny (nyhedskravet)
  • Adskille sig væsentligt fra allerede almindeligt kendte opfindelser (kravet om opfindelseshøjde)
  • Kunne udnyttes industrielt (krav om industriel anvendelse)

Er du i tvivl om din opfindelse lever op til kravene, kan Plougmann Vingtofts rådgivere hjælpe dig med at afsøge mulighederne gennem nyhedsundersøgelser og patenterbarhedsvurderinger.

Som at bygge et hus

Ingen ønsker at bygge et hus på et fundament med revner, og det samme gælder når man skal skrive en patentansøgning. Det er derfor meget vigtigt, at din patentansøgning indeholder så mange relevante informationer omkring opfindelsen som muligt.

Derfor skal du overveje, hvad din opfindelse kan bruges til – også inden for områder, hvor du ikke selv er aktiv. Desuden skal du sørge for at generere data, der viser, at opfindelsen virker og hvordan.

Hvis din virksomhed ikke selv arbejder professionelt med patentering, er det vores klare anbefaling at du allierer dig med en patentrådgiver som dels kender juraen og dels har teknisk kompetence til at forstå din opfindelse til fulde. Ligeledes anbefaler vi, at du afsætter tid og tager aktivt del i processen.

Kvaliteten af din patentansøgning afhænger i høj grad af dine input, og stærke patentansøgninger opstår altid som resultat af et godt samarbejde mellem virksomhed og rådgiver.

Dæk alle strategisk relevante markeder

Fra et forretningsmæssigt perspektiv er en god patentansøgning kendetegnet ved, at den dækker alle strategisk relevante markeder.

Strategisk relevante markeder er lande, hvor du forventer at udnytte opfindelsen nu og i fremtiden. Udnyttelse dækker over både fremstilling, salg og markedsføring af opfindelsen. Strategisk relevante markeder inkluderer også lande, hvor konkurrenter nu eller i fremtiden fremstiller, sælger eller markedsfører konkurrerende teknologier.


Foto: Devanath/Pixabay.com