Patenter

Headerbillede: Evan Smogor / Unsplash.com

Enhver virksomhed baseret på særlige produkter eller teknologier, bør have styr på sine patenter. Et dygtigt udformet patent sikrer virksomhedens investeringer i forskning og udvikling, og er ofte forudsætningen for investorers interesse og dermed for en succesfuld forretning.

Med patenter beskytter virksomheden sine opfindelser, nyudviklinger og idéer mod kopiering. Patenter er også noget af det første investorerne ser på, når de skal tage beslutninger om at sætte kapital i spil til udvikling og markedsføring af et produkt.

Det er vigtigt, at patentansøgningen bliver udformet på en måde, som sikrer at den lever op til patentkravene, så patentet kan komme i hus. Men det er lige så vigtigt, at den bliver tilrettelagt på en strategisk velovervejet måde, så den samtidig skaber operationelle, taktiske og forretningsmæssige fordele for virksomheden.

Det er vigtigt for os at starte patentprocessen allerede i de tidlige faser af den teknologiske udvikling. På den måde kan vi koncentrere os om at teste og forfine produktet uden at skulle bekymre os om at blive kopieret.

 

— Kim Højrup Hansen, European Patent Attorney hos Vestas

Plougman Vingtoft rådgiver både store, multinationale virksomheder, små og mellemstore virksomheder, innovative iværksættere og start-up firmaer om patenter og patentrettigheder. Hvis du vil høre mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed, er du velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular. Vi behandler naturligvis din henvendelse og din sag fortroligt.

  • Tal med en patentrådgiver som er ekspert på dit industriområde.
  • Hør hvordan vi hjælper dig med en strategisk analyse af forretningspotentialet i din idé, produkt eller teknologi.
  • Få en vurdering af din situation fra en patentekspert

Læs også videre på siden her om vores industrispecifikke ekspertrådgivning og patentansøgningens betydning for virksomhedens udvikling og markedsføring af det nye produkt.

Vi glæder os til at hjælpe jer

Undlad venligst at benytte denne formular til kommunikation om igangværende sager. Kontakt i stedet din Plougmann Vingtoft ekspert direkte.
  • Få mere information om hvordan vi behandler og beskytter dine data her.

Specialiseret rådgivning om patenter

Hos Plougman Vingtoft arbejder vi i industri-specifikke teams med specialister inden for hvert deres tekniske område. Det betyder, at vores rådgivere har de bedste forudsætninger for at sætte sig ind i jeres unikke produkt og den teknologi, der ligger bag en opfindelse.

Har I styr på jeres patenter og IP-rettigheder?

Uanset om man er en stor eller en lille virksomhed, er det ekstremt vigtigt, at patentstrategien kommer på plads helt fra starten af udviklingen af en idé. Vi ser desværre ofte, at virksomheder – såvel nystartede iværksættere som større virksomheder – overser vigtigheden af at have styr på rettighederne til deres produkter og teknologier.

De fleste virksomheder er helt klar over betydningen af at have en gennemtænkt salgs- og markedsføringsstrategi, en velovervejet plan for distribution osv. Hovedfokus bliver typisk lagt på at få produktet eller opfindelsen ud på markedet, og derfor overser man vigtigheden af at få patenteret sin nyudvikling. Det betyder desværre, at beskyttelse af de immaterielle rettigheder i form af patenter, varemærker og designbeskyttelse (IPR) kommer ind alt for sent i forløbet, eller i værste fald først efter opfindelsen er blevet kopieret. Det kan koste ekstremt dyrt.

Spild ikke jeres dyrebare tid

Har man ikke styr på sine rettigheder, kan de mange timer brugt på forskning og udvikling med andre ord være spildte. Andre kan allerede have opnået patent på det produkt eller den teknologi, man har investeret tid og penge i at udvikle, og det kan have katastrofal betydning for virksomheden.

 

Tilbage til siden “Services”