Plougmann Vingtoft uddeler 50.000 kroner til bæredygtige startups  

Hvert år donerer Plougmann Vingtoft IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner til en eller flere danske startups. Donationen ved navn ”IP Matters” danner grobund for at udvikle en nøje tilrettelagt IP-strategi, som øger virksomhedens værdi og skaber vækstmuligheder.  

FN’s verdensmål har de seneste år dannet grundlag for mange nye virksomheder og væksteventyr bygget på gode idéer. Men de bedste idéer kræver beskyttelse for at vokse, og derfor arrangerer Plougmann Vingtoft hvert år donationen ”IP Matters.” Her uddeler Plougmann Vingtoft IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner til en eller flere danske startups, der arbejder for at indfri FN’s verdensmål.

Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning.

Finn Strøm Madsen, adm. direktør hos Plougmann Vingtoft

I år er det femte gang IP Matters uddeles, og med hjælp fra investornetværket Danish Business Angels (DanBAN) vil Plougmann Vingtoft finde frem til en visionær, dansk startup, som kan drage nytte af rådgivning om IP og vejledning inden for forretningsudvikling.

Fokus på fremtidens bæredygtige udvikling

Sidste år blev IP Matters uddelt til hele fire startups, der alle arbejder på at forbedre verden på hver deres måde. De fire vindere, som alle modtog en donation på 50.000 kroner, er:

Alcolase

Alcolase er et startup inden for Life Science, som ønsker at hjælpe de mange millioner af mennesker, der lider af ’alcohol flush’ og oplever symptomer lige fra rødmen i ansigtet til en øget risiko for kræft ved indtagelse af alkohol.

I Alcolase arbejder de på en bioteknologisk måde at bekæmpe den negative påvirkning af alkohol og lever dermed op til verdensmål #3 (Sundhed og trivsel).

Yuman

Yuman er en early-stage startup, som vil udvikle fremtidens assistent til sygeplejersker. Ved hjælp af innovative robotter, der kan fungere som sygeplejerskernes assistenter ved at lette transporten af mad, sengetøj og medicinsk udstyr, kan sygeplejerskerne få mere tid hos patienterne.

Målet er at øge arbejdsglæden og forebygge udbrændthed blandt de hårdtprøvede sygeplejersker. Med deres innovative robotløsning bidrager Yuman til FN’s verdensmål #3 (Sundhed og trivsel), #8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og #9 (Industri, innovation og infrastruktur).

Robotto

AI-virksomheden Robotto er en tech startup, hvis unikke alt-i-én droneteknologi kombinerer kunstig intelligens med machine learning og edge computing, som gør det nemmere at flyve, indsamle og visualisere data. Robotto har udviklet en algoritme, som via droner bl.a. kan identificere skovbrande og sende data tilbage til beredskabet på jorden. Hos Robotto arbejder de målrettet med FN’s verdensmål #13 (Klimaindsats).

GlyProVac

GlyProVac er en deep tech biovirksomhed, der arbejder på at udvikle vaccinekandidater rettet mod bakterielle infektioner uden nuværende forebyggelse. Lige nu arbejder GlyProVac primært på en vaccine til urinvejsinfektioner forårsaget af E-coli bakterier, og dermed har GlyProVac stor fokus på verdensmål #3 (Sundhed og trivsel) og #5 (Ligestilling mellem kønnene).

Ansøg nu

Du kan allerede nu søge om at komme i betragtning til at modtage IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner. Fristen for at deltage i dette års donation er 31. august 2023.

Plougmann Vingtoft modtager ansøgninger fra alle startups, der passer på følgende profil:

  • Dansk startup virksomhed
  • Business Angel-investering (egenkapital eller lån) på minimum 250.000 kroner
  • Produktet har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 verdensmål

Hvis du og din virksomhed vil i betragtning til præmien på IP-rådgivning til 50.000 kroner, så udfyld blanketten her.

LÆS OGSÅ: