Kunstig Intelligens (AI)

Efterhånden som flere virksomheder anvender kunstig intelligens (AI) i den daglige drift, opstår en række spørgsmål og juridiske overvejelser: Kan man beskytte AI? Kan man have eneret til data? Hvem har ophavsretten, hvis det er maskinen, der har lavet et værk?

Med evnen til at agere på baggrund af tidligere erfaring, er AI en abstrakt størrelse. Men lovgivningen på området kan indtil videre sagtens rumme digitale fremskridt som disse.

Kunstig Intelligens falder inden for samme juridiske rammer som traditionel software – og den slags kan man beskytte enten via ophavsret eller patenter.

Et godt eksempel på patenteret AI finder vi hos Cercare Medical. I samarbejde med Plougmann Vingtofts rådgivere har virksomheden opnået patent på ’Cercare Medical Neurosuite’ – et program, der baseret på AI kan hjælpe læger med at analysere hjernescanningsbilleder.

Læs om Cercare Medical her: Patentbeskyttelse af kunstig intelligens åbner døren til en helt ny verden

Flere af eksperterne i Plougmann Vingtofts Technology & Software team har hjulpet kunder med at beskytte opfindelser, der involverer kunstig intelligens. Du er velkommen til at kontakte én af nedenstående rådgivere, hvis du har spørgsmål til emnet eller brug for rådgivning.

Du kan også udfylde vores kontaktformular her, så vil en rådgiver vende tilbage snarest muligt.

Eksperter