Designbeskyttelse

Headerbillede: Stelton.com

Hvor varemærket sikrer dit brand, og patentet beskytter teknisk funktionalitet, så beskytter designet udseendet på et produkt.

Designbeskyttelse befinder sig derfor ofte i et krydsfelt mellem patenter og varemærker, men kan ikke desto mindre have afgørende betydning, når du skal i markedet med dit produkt. Vores erfarne eksperter hjælper dig med at afklare, hvad du skal beskytte.

Designbeskyttelse styrker dine muligheder i markedet

Med en designregistrering i hånden kan du beskytte dig mod kopiering eller produktefterligninger, og du har et langt bedre grundlag for at indgå aftaler med andre om f.eks. licensering eller et eventuelt salg af rettigheden. I de fleste professionelle sammenhænge er designbeskyttelse en forudsætning for, at et samarbejde kan blive aktuelt.

Vores erfarne eksperter hjælper dig med at afklare, hvad det bedst kan betale sig at beskytte. Måske er en designbeskyttelse tilstrækkelig, men det kan også være, den bør kombineres med en varemærkebeskyttelse eller en eventuel patentering af unikke tekniske funktioner. Kontakt os allerede i dag og få en uforpligtende snak med en af vores rådgivere om dit produkt. Vi behandler naturligvis din henvendelse og din sag fortroligt.

Vi sidder klar ved telefonen…

  • Tal med en erfaren rådgiver som er ekspert i design og i alle aspekter af beskyttelse af rettigheder
  • Hør hvordan vi rådgiver dig om, hvad der bedst kan betale sig for dig i forhold til beskyttelse af dit design og andre rettigheder
  • Opdag, hvordan vi kan hjælpe dig med ansøgningsprocessen, så du får beskyttet det, der er det særlige ved dit design, mod kopiering

Læs også videre på siden her om, hvorfor det kan være klogt at søge designbeskyttelse, hvilke rettigheder du kan opnå med en designregistrering, og hvad vores rådgivere kan gøre for dig.

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at beskytte dit design

Undlad venligst at benytte denne formular til kommunikation om igangværende sager. Kontakt i stedet din Plougmann Vingtoft ekspert direkte.
  • Få mere information om hvordan vi behandler og beskytter dine data her.

 

Hvorfor designregistrering?

Verden har set mange eksempler på, at det ikke altid er produkter med den bedste funktion, som også sælger bedst, fordi kunderne foretrækker et konkurrerende produkt med et smartere design. Designet har derfor stor værdi, og er et afgørende element i forhold til markedsføring, branding og salg af et produkt.

Ved designregistrering beskyttes formen og udseendet af et helt produkt eller enkelte dele af det, og en registrering af et design kan bl.a. anvendes til at hindre andre i at bruge samme eller lignende design i deres produkter.

Er designbeskyttelse nok?

Svaret er nogle gange ja, men ikke altid. Det er derfor væsentligt at undersøge og overveje, hvordan du bedst beskytter dit design og dit produkt. Eksempelvis kan designet på en bærbar computer eller emballagen til en mælkekarton indeholde tekniske elementer, som bør beskyttes med et patent, men det kan jo være at designet er så tæt på det ”kendte” udtryk for det produkt, at det er bedst at vælge at beskytte varemærket – det navn man vil markedsføre produktet under.

Det er muligt at beskytte både emballage, fødevarer, tøj, møbler, produktionsmaskiner, grafisk design, websider, indretningsdesign, typografi og meget mere som design. Tekniske funktioner eller virkninger kan derimod ikke designbeskyttes – dem beskytter man med patenter. På samme vis beskytter en designregistrering heller ikke f.eks. produktnavn, så her får du brug for at etablere en varemærkebeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Hvorfor skal du bruge varemærkebeskyttelse?

 

Opnå op til 25 års designbeskyttelse

Når et nyt design, der opfylder kravene for beskyttelse, bliver offentliggjort i EU, er det automatisk beskyttet som uregistreret EU-design mod identisk kopiering i tre år. Ved offentliggørelse i EU forstås ganske enkelt, at du har sendt dit design ud i verden.

Med en registreret EU-designbeskyttelse kan du opnå beskyttelse i op til 25 år. Ved at vælge registrering er det muligt at etablere en beskyttelse, der dækker bredere end blot identisk kopiering.

En ansøgning om registreret EU-designbeskyttelse skal indleveres inden for det første år efter offentliggørelsen, så det er vigtigt at tænke registreringen ind fra starten, når du går i markedet med et produkt.

Vi kommer hele vejen rundt

Vores team, som rådgiver i designbeskyttelse, består af erfarne European Design Attorneys. Teamets medlemmer er samtidig eksperter inden for varemærker og patenter. Det betyder, at vi kommer hele vejen rundt og kan rådgive dig om alle rettighedsaspekter ved dit produkt. Vores ydelser indeholder alt fra forundersøgelser til registrering af dit design og vurdering af, hvorvidt dit produkt også bør beskyttes med et patent eller varemærke.

FIND MERE: Få hjælp til varemærkeregistrering

 

Tilbage til siden “Services”