Fire startups vinder IP Matters 2022

I samarbejde med DanBAN uddeler Plougmann Vingtoft hvert år ekspertrådgivning til startups, der vurderes at kunne bidrage til et eller flere af FN’s 17 verdensmål. I år er hele fire virksomheder valgt som vindere og kan se frem til en donation på DKK 50.000 hver.

I 2019 uddelte Plougmann Vingtoft for første gang den årlige startup donation IP Matters, hvor vi hvert år frem til 2030 uddeler ekspertrådgivning til en værdi af DKK 50.000 til et dansk startup, som vurderes at kunne bidrage væsentlig til et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

I år er således ingen undtagelse, da IP Matters løb af stablen for fjerde gang. Dog skiller én ting sig væsentligt ud fra de tidligere år. Vi er således stolte over at kunne annoncere hele fire vindere af dette års IP Matters.

I år har vi fået så mange kvalificerede ansøgere, at vi besluttede at udnævne fire vindere. Vi ser et stort potentiale i alle fire startups, der hver især arbejder målrettet med udviklingen.

Finn Strøm Madsen, CEO hos Plougmann Vingtoft

”IP Matters er vores måde at bidrage til den globale bæredygtige udvikling. Ved at støtte de mange talentfulde iværksættere som kæmper for at gøre deres løsninger til virkelighed, kan vi give dem en håndsrækning, så de kan beskytte deres idé og udvikle forretningen. I år har vi således fået så mange kvalificerede ansøgere, at vi besluttede at udnævne fire vindere. Vi ser et stort potentiale i alle fire startups, der hver især arbejder målrettet med udviklingen,” siger Finn Strøm Madsen, adm. direktør hos Plougmann Vingtoft, om valget af de fire startups.

De fire vindere, som alle har modtaget IP Matters donationen på DKK 50.000 er:

Alcolase

Mikkel Holstener Precht (medstifter af Alcolase), Mads Emil Mikkelsen (medstifter af Alcolase) og Ib Christensen (COO hos Alcolase).

Alcolase er et startup inden for Life Science, som ønsker at hjælpe de mange millioner af mennesker, der lider af ’alcohol flush’ og oplever symptomer lige fra rødmen i ansigtet til en øget risiko for kræft ved indtagelse af alkohol.

I Alcolase arbejder de på en bioteknologisk måde at bekæmpe den negative påvirkning af alkohol og lever dermed op til verdensmål #3 (Sundhed og trivsel).

Yuman

Sara López Alaguero (medstifter af Yuman) og Andrei Chirtoaca (medstifter af Yuman).

Yuman er en early-stage startup, som vil udvikle fremtidens assistent til sygeplejesker. Ved hjælp af innovative robotter, der kan fungere som sygeplejerskernes assistenter ved at lette transporten af mad, sengetøj og medicinsk udstyr, kan sygeplejerskerne få mere tid hos patienterne.

Målet er at øge arbejdsglæden og forebygge udbrændthed blandt de hårdtprøvede sygeplejersker. Med deres innovative robotløsning bidrager Yuman til FN’s verdensmål #3 (Sundhed og trivsel), #8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og #9 (Industri, innovation og infrastruktur).

Robotto

Michael Sørensen (Senior Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft) og Kenneth Richard Geipel (stifter af Robotto).

AI-virksomheden Robotto er en tech startup, hvis unikke alt-i-én droneteknologi kombinerer kunstig intelligens med machine learning og edge-computing, som gør det nemmere at flyve, indsamle og visualisere data. Robotto har udviklet en algoritme, som via droner bl.a. kan identificere skovbrande og sende data tilbage til beredskabet på jorden. Hos Robotto arbejder de målrettet med FN’s verdensmål #13 (Klimaindsats).

GlyProVac

Jakob Schwalbe Lohmann (European Patent Attorney hos Plougmann Vingtoft), Ann Zahle Andersen (medstifter af GlyProVac) og Anders Boysen (medstifter af GlyProVac).

GlyProVac er en deep tech biovirksomhed, der arbejder på at udvikle vaccinekandidater rettet mod bakterielle infektioner uden nuværende forebyggelse. Den første, der udvikles, retter sig mod urinvejsinfektioner forårsaget af E-coli bakterier, og dermed har GlyProVac stor fokus på verdensmål #3 (Sundhed og trivsel) og #5 (Ligestilling mellem kønnene).  

Alle fire er blevet tilknyttet et team af rådgivere hos Plougmann Vingtoft med Katja Sørensen, Per Jørgen Nygreen, Michael Sørensen og Jakob Lohmann Schwalbe i spidsen for hvert team.

Overvejer din start-up IP-beskyttelse?

Overvejer din startup IP-beskyttelse? Vi tilbyder altid en times uforpligtende møde med en rådgiver. Kontakt en af vores eksperter her.

LÆS OGSÅ: