Europæisk fond vil have SMVer til at indtænke IPR

Mange små- og mellemstore virksomheder (SMVer) prioriterer ikke IP-beskyttelse tidligt nok i processen og misser derfor konkurrencefordele og sikkerhed for deres investeringer. EU-Kommissionen og EUIPO søger nu at ændre tendensen med en IP-fond målrettet SMVer, og næste ansøgningsrunde er lige åbnet.

I et nyligt interview med Børsen fortalte EUIPOs (European Intellectual Property Office) direktør Christian Archambeau, at kun ca. 10% Europæiske SMVer har beskyttet deres IP-rettigheder (Intellectual Property Rights).

Det er et problem, at så få europæiske SMVer tænker IP-rettigheder ind i deres forretningsstrategi, da de risikerer at ødelægge deres forretningsmodel, gå glip af investeringer eller i værste fald ende med store søgsmål og dyre retssager om halsen ude i verden.

Samtidig viser undersøgelser, at SMVer, der beskytter deres immaterielle rettigheder, vokser hurtigere, betaler bedre lønninger og er mere robuste, fortæller Christian Archambeau Børsen.

Hos Plougmann Vingtoft siger adm. direktør Finn Strøm Madsen, at beslutningen om ikke at beskytte sine IP-rettigheder ofte bunder i en forfejlet forestilling om, at det er både dyrt og besværligt.

”Der er stadig en udbredt myte om, at patentering er ekstremt dyrt og tidskrævende, selvom det ikke kunne være mere forkert. Desværre lever myten i bedste velgående og bliver en barriere for mange nystartede og mindre virksomheder, der ikke sætter sig ind i, hvad deres ideer egentlig er værd,” siger Finn Strøm Madsen.

Refusion af omkostninger

For at få flere europæiske SMVer til at søge om IP-beskyttelse, har EU-Kommissionen og den europæiske patentmyndighed, EUIPO, lanceret en oplysningskampagne samt en fond med det formål at hjælpe europæiske SMVer med at få mere ud af deres opfindelser og kreationer.

Gennem fonden Ideas Powered for Business SME Fund kan europæiske SMVer søge om at få refunderet 50% af udgifterne i forbindelse med patentering og varemærkeregistrering.

Det fjerde ansøgnings vindue er lige åbnet, og det er klogt, at være tidligt ude. Ansøgningerne behandles ud fra et først til mølle-princip, og ansøgningsvinduet lukker før tid, hvis fondsmidlerne for perioden er fordelt.

Læs mere om hvordan din SMV søger fondens midler her.

Spørg os

Er din virksomhed berettiget til økonomisk støtte fra den nye SMV Fond, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores eksperter for råd om hvilke ydelser, du bør søge støtte til.

Find en ekspert inden for din fagområde her, eller udfyld kontaktformularen herunder, hvis du vil kontaktes af os.

LÆS OGSÅ:

Kontakt vores eksperter

Undlad venligst at benytte denne formular til kommunikation om igangværende sager. Kontakt i stedet din Plougmann Vingtoft ekspert direkte.

  • Få mere information om hvordan vi behandler og beskytter dine data her.