Plougmann Vingtoft tilslutter sig løfte om kønsdiversitet

Plougmann Vingtoft underskriver Dansk Industris Gender Diversity Pledge og forpligter sig til at arbejde aktivt for at skabe større kønsdiversitet i det private erhvervsliv.

Gender diversity plegde bagde

Hos Plougmann Vingtoft er bæredygtig udvikling og social ansvarlighed en del af vores kerneværdier, og vi søger altid at forbedre vores indsats og gøre en forskel, hvor vi kan. Som det seneste skridt på den rejse, har vi derfor underskrevet Dansk Industris Gender Diversity Pledge.

Med vores underskrift binder vi os til at arbejde for løftets 16 principper om at skabe større kønsdiversitet i det private erhvervsliv. Find de 16 principper i deres fulde længde her.

Plougmann Vingtoft arbejder allerede aktivt med flere af løfterne, og har stort fokus på kønsdiversitet på medarbejderniveau. Blandt andet derfor har vi på nuværende tidspunkt flere kvinder end mænd ansat i medarbejderstaben. Derudover har vi lige nu en kvindelig bestyrelsesformand i form af Nina Movin, og i partnerkredsen er tre ud af 10 medlemmer kvinder. Men der er stadig plads til forbedringer.

Tager ansvar for samfundet

Plougmann Vingtoft ønsker at gøre en forskel for mennesker. Det indebærer også en ansvarsfølelse for den planet, vi lever på. Hver dag hjælper vores kunder med at skubbe innovationen mod nye højder og give nye idéer luft under vingerne, og siden 2008 har Plougmann Vingtoft været tilsluttet FN-initiativet Global Compact.

Global Compact blev indledt i 1999 med ønsket om at fremme virksomheders samfundsmæssige ansvar. Initiativet er bygget op omkring 10 principper inden for fire hovedområder: menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og korruptionsbekæmpelse.

Plougmann Vingtoft kan hjælpe denne udvikling på vej, fordi IP-rettigheder er teknologiens første snitflade med fremtidens muligheder. Hver dag viser Plougmann Vingtofts rådgivere vejen for innovative virksomheder, der vil i en bæredygtig retning.

Behov for talentfokus

Høje ambitioner vil altid være svære at indfri. For det er en lang proces at skabe en diversificeret talentmasse i en traditionelt mandsdomineret branche. Det er det lange, seje træk, der tæller, og vi ønsker at understøtte denne udvikling. Det er nemlig i hele samfundets interesse, at de dygtigste mennesker får chancen for at bevise deres værd, for der er et stort, umættet behov for, at de skarpeste hjerner bygger fremtidens teknologier.

Derfor har Plougmann Vingtoft sat initiativer i søen, der udbreder det gode budskab om STEM-fagene (Science, Technology, Engineering og Mathematics), som er helt centrale for IP-branchen. Eksempelvis underviser Plougmann Vingtofts eksperter på flere universiteter, og i 2019 igangsatte Plougmann Vingtoft den årligt tilbagevendende startup-donation, IP Matters. Gennem IP Matters-initiativet udpeger Plougmann Vingtofts eksperter hvert år en innovativ dansk start-up, som arbejder med udgangspunkt i FN’s verdensmål.

Senest blev prisen overrakt til virksomheden Uvisa Health, der ønsker at revolutionere behandlingen af underlivssygdomme hos kvinder. Uvisa Health arbejder på en teknologisk og genanvendelig løsning og lever dermed op til både verdensmål #3 (good health and well-being) samt #12 (responsible production and consumption). Uvisa Helth har modtaget en donation på IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner i lighed med de tidligere vindere, Cellugy og Lifeline Robotics.

Er du interesseret i at høre mere om Plougmann Vingtofts initiativer for at skabe en bedre verden? Tag fat i os via denne kontaktformular eller læs meget mere i vores nyeste CSR-rapport.

LÆS OGSÅ: