Katja Sørensen arbejder med IPR inden for følgende industrier:
Katja Sørensen
European Patent Attorney, Partner
Head of Food, Agriculture & Chemistry, MSc Chemistry
Hun har stor erfaring med identifikation af opfindelser, skitsering og håndtering af ansøgninger, freedom-to-operate-analyser, genoprettelsessager og retssager. Katja har desuden særlig viden om søgninger i patenttekniske og videnskabelige databaser i forbindelse med bl.a. nyhedsundersøgelser, dokumentation i sager om krænkelse, indsigelse og ugyldighed. Derudover har Katja erfaring med at udvikle og benytte IPR-analyser som værktøjer til risikovurdering og idégenerering i udviklingsprocesser.
Katja har fuldført CEIPI’s kursus vedr. patentretssager i Europa på universitetet i Strasbourg. Det betyder, at hun automatisk vil være certificeret til at føre sager ved den fælles europæiske patentdomstol, når den træder i kraft. Desuden er Katja certificeret som Qualified Patent Information Professional (QPIP).
Endelig er hun en erfaren underviser inden for patent- og rettighedsbeskyttelse samt databasesøgning og har tidligere arbejdet som teknisk sagsbehandler i Patent- og Varemærkestyrelsen.
Katja har arbejdet hos Plougmann Vingtoft siden 2006.