PAS PÅ FUPREGNINGER!

Vi ser i øjeblikket en stigning i antallet af virksomheder, som modtager falske fakturaer for betaling af varemærkeregistreringer og -fornyelser. Svindlerne kan både udgive sig for at være fra officielle IP-myndigheder og fra professionelle rådgivere.

Herunder er vist et par eksempler på brevhoved fra et par af disse fupmagere:

Den sidstnævnte Levin Nyman & Parterns, bliver der bl.a. også advaret imod fra Svensk Handel, læs mere her.

Derfor gentager vi lige et par gode og fornuftige råd, som forhåbentlig kan hjælpe virksomheder med at afklare, om det er en ægte faktura eller en faktura fra en fupmager:

  • Det bedste råd er, at I skal lave en søgning på afsenderen på nettet. Herved kan I både:
    • Undersøge om afsender er en officiel kilde
    • Undersøge om det telefonnummer, der står i brevhovedet reelt eksistere
    • Få besked fra andre, om afsenderen er en fupmager. For der vil være andre, som gør opmærksom på fupmagerne, som med eksemplet om Levin Nyman & Parterns.
  • Vær opmærksom på, at varemærkefornyelser tidligst kan foretages 6 måneder før udløb af registrering. Får I derfor en faktura et år før fornyelsen, så er der grund til at undersøge ægtheden, og om det er en reel servicepartner, som har sendt jer fakturaen. Også her er det vigtigt at tjekke afsender ved en søgning på nettet.
  • Sammenlign beløbstørrelsen på fakturaen med de officielle prislister hos
  • Læs det med småt. For på flere af fakturaerne kan der godt står, at regningen ikke er en regning, men et tilbud om optagelse i et, efter vores mening, ubrugeligt register.  

Hvis du/I er i tvivl, om det er en ægte faktura, så står vi meget gerne til rådighed og hjælper, og det gør vi uden beregning.

Find vores eksperter her.