Brasilien har tilsluttet sig Haag Design System

Den 13. februar tilsluttede Brasilien sig Genève-akten af 1999, og når loven træder i kraft med virkning fra den 1. august i Brasilien, vil det bringe WIPOs (World Intellectual Property Organisation) internationale designsystem op på 96 lande.

Med en befolkning på over 200 millioner og et BNP på 1,6 billioner dollars er Brasilien den største økonomi i Latinamerika. Tilslutningen vil således styrke Haag-systemets mulighed for at sikre global designbeskyttelse til medlemslandene ved blot en enkelt ansøgning.

Det betyder, at som designer eller virksomhedsejer vil man kunne sikre international designbeskyttelse i Brasilien gennem WIPOs Haag-system, hvilket vil gøre det lettere at udvide sin forretning til Latinamerika.

Ligeledes betyder det, at man som designer eller virksomhedsejer i Brasilien kan søge om beskyttelse af sine designs i et hvilket som helst af de 96 lande, der er omfattet af Haag-systemet, ved blot at indsende én international ansøgning.

For at sikre at Haag-systemets internationale procedurer imødekommer Brasiliens egne nationale procedurer, er der følgende krav:

  • Et design (med op til 20 varianter) kan inkluderes pr. ansøgning
  • Skaberen af designet skal angives
  • Udsættelse af offentliggørelse vil ikke være muligt
  • Man kan maksimalt få designbeskyttelse i 25 år

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte en af vores eksperter inden for varemærke- og designbeskyttelse. Du kan også kontakte os via vores formular her.

LÆS OGSÅ: