Katja Sørensen arbejder med IPR inden for følgende industrier:
Katja Sørensen
European Patent Attorney, Partner, UPC Representative
Head of Food, Agriculture & Chemistry, MSc Chemistry
Katja er en del af vores Life Science & Chemistry-team og er en yderst erfaren IP-specialist med mere end 25 års erfaring. Hendes tekniske ekspertise er især stærk inden for områderne kemi, fødevarevidenskab og -teknologi, fødevareingredienser og bioteknologi.
Katja har omfattende erfaring med alle aspekter af IPR, med særlig ekspertise inden for identifikation af opfindelser, udarbejdelse og håndtering af patentansøgninger, freedom-to-operate-analyser, indsigelser og genoprettelsessager. Hun har samtidig en stor viden om søgninger i patenttekniske og videnskabelige databaser samt med at udvikle og anvende IPR-analyser som værktøjer til risikovurdering og idégenerering. På denne baggrund er hun bestyrelsesmedlem i gruppen Patent Information Forum (PIF) og bestyrelsesmedlem og sekretær for Confederacy of European Patent Information User Groups (CEPIUG). Ligeledes er hun medlem af SACEPO/PDI under EPO.
Katja er endvidere en erfaren foredragsholder inden for patent- og IP-beskyttelse. Hun er registreret som repræsentant ved Unified Patent Court (UPC) og er certificeret som Qualified Patent Information Professional (QPIP).
Hun har arbejdet hos Plougmann Vingtoft siden 2006 og med IPR siden 2000.