IPR-forretning & strategi

Headerbillede: G. Crescoli / Unsplash.com

Hvad enten du er en etableret virksomhed eller en nystartet iværksætter, har du brug for en langsigtet og målrettet IPR-strategi, der kan være med til at udvikle din forretning fra idé til markedsført produkt. En IPR-strategi handler om meget mere end blot beskyttelse af dit produkt, din teknologi, dit varemærke eller dit design. Brugt rigtigt kan en IPR-strategi være med til at overbevise nye investorer og forøge virksomhedens samlede værdi.

Der er mange gode grunde til at få lagt en IPR-strategi. Med en god IPR-strategi kan du få identificeret nye forretningsmuligheder for din virksomhed og opnå en langt mere fordelagtig position på markedet. En IPR-strategi går også ud på at kortlægge konkurrenternes eksisterende IP-rettigheder, hvilket gør det muligt at udarbejde en udviklingsstrategi og samtidig undgå ubehagelige konfliktsager.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed!

 

En god IPR-strategi kan spare dig for millioner

Hvor stor betydning har en god IPR-strategi reelt for en virksomheds bundlinje? Samsungs aktier styrtdykkede for eksempel med næsten 7,5 procent efter virksomheden tabte en sag om patentkrænkelse til Apple i august 2012. Den endelige dom resulterede i, at Samsung måtte vinke farvel til 12 milliarder dollars i markedsværdi fra den ene dag til den anden.

Hos Plougmann Vingtoft assisterer vi din virksomhed i alle aspekter af udarbejdelsen af IPR-strategien, lige fra de indledende strategiske og forretningsmæssige overvejelser før større udviklingsprojekter iværksættes til den egentlige implementering og eksekvering.

Eksempler på ydelser vi kan tilbyde inden for IPR-strategi:

  • Freedom to operate – få et overblik over hvorvidt et produkt kan lanceres på markedet eller om det evt. er dækket af andres rettigheder
  • Patent mapping – få et overblik over de tekniske områder, hvor det kan være relevant for dig at fokusere din udvikling og IPR-aktivitet
  • IPR-kommercialisering – kommerciel analyse og vurdering af din patentportefølje samt identifikation og etablering af mulige partnere til samarbejde og/eller licensering
  • Strategisk rådgivning/optimering i relation til eksisterende porteføljer
  • Strategisk rådgivning i relation til konfliktsager
  • Overvågning af konkurrenternes aktiviteter
  • Inspiration til innovation – få inspiration fra den viden, der ligger i patentdatabaserne til forskning og udvikling

Hvis du vil vide mere om vores arbejde med en kundes IPR-strategi, så dyk ned i vores kundecase om den norske start-up virksomhed Kitemill, som vi assisterede i deres bestræbelser på at revolutionere vindindustrien med deres banebrydende teknologi.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine behov

Tilbage til siden “Services”