Robotteknologi

Robotteknologi er et tværfagligt felt mellem ingeniørkunst og naturvidenskab. Feltet arbejder dels med konstruktion, design og brug af robotter og dels med behandling af de computersystemer der ligger bag robotteknologien såsom kontrol, sensorisk feedback og behandling af oplysninger.

Robotteknologi er yderst avanceret og benyttes til en lang række forskellige formål såsom produktion, logistik, rengøring, sygepleje, social terapi, uddannelse, udforskning af rummet samt militære opgaver. En robot er en stor fordel i farlige miljøer, hvor mennesker ikke kan arbejde, det kunne eksempelvis være i forbindelse med bombedetektion.

Industrien er i vækst og Danmark indtager syvendepladsen på listen af lande, der har flest universal-robotter per 10.000 ansatte i produktionssektoren, og det er uden en bilindustri til at bidrage til tallene.

Kontakt en af nedenstående IPR eksperter, hvis du ønsker yderligere information om robotteknologi. Eller udfyld denne kontaktformular med din forespørgsel, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

 

Eksperter