Phone: +45 87 32 18 02
Mobile: +45 22 12 42 88
Email: lak@pv.eu

Lars Karnøe

Head of Legal, Attorney-at-Law

Aff. Professor

Lars Karnøe leder Plougmann Vingtoft Advokatanpartsselskab (i daglig tale ’PV Legal’), der siden januar 2018 har indgået et strategisk samarbejde med Plougmann Vingtoft.

Lars er en af Danmarks førende specialister inden for såvel rådgivning om som håndhævelse af immaterialret og har over 20 års erfaring med at føre retssager vedrørende krænkelser af IPR-rettigheder for danske og udenlandske klienter.

Lars har også bred erfaring med rådgivning om indgåelse af kommercielt vigtige kontrakter og aftaler, fx licens-, R&D- og/eller samarbejdsaftaler. Han rådgiver desuden virksomheder i håndtering af eksisterende IPR-porteføljer samt etablering af nye rettigheder, fra en idé opstår til den færdige ’butiksvare’ står klar på hylden.

Derudover har Lars solide kompetencer inden for markedsførings- og konkurrenceret med speciale inden for sektorer hvor særlige regulatoriske forhold gør sig gældende, som bl.a. fødevareindustrien og grænselandet mellem kosmetik og lægemidler. Inden for e-sportshold og udviklere af interaktive spil har Lars også en dyb viden om lovgivningen på området.

Lars er medlem af Højesteretsskranken der arbejder for at sikre at højesteretsproceduren foregår på den bedste måde og fungerer også som voldgiftsdommer ved internationale instanser som bl.a. varetager klagesager vedrørende domænenavne på .eu og alle generiske topdomæner som fx .com. Endelig er Lars en særdeles erfaren underviser, og har siden 1998 været tilknyttet Aarhus Universitet som ekstern lektor, og han er forfatter til flere bøger og artikler inden for immaterialret.

Professionelle medlemsskaber og titler:

  • Medlem af INTA
  • Medlem af INTA’s Internet Committee