Hvad er første skridt, når du vil tage patent på din idé?

Headerfoto: Rawpixel.com

Vil du gerne blive klogere på, hvad et patent er, hvilke krav, der stilles til en opfindelse for, at den kan patenteres, og hvorfor det er vigtigt, at du beskytter dine idéer? Hvis svaret er ja, så er du landet det rigtige sted.

Hvis man ikke er vant til at beskæftige sig med patenter, kan ansøgningsprocessen være en kompliceret affære, og ved første øjekast virker det måske som noget af en opgave at skulle ud på.

Derfor har vi lavet en gratis miniguide, der hjælper dig lidt på vej, og gør dig klogere på, hvordan du kan arbejde videre med og beskytte din idé. Du kan downloade guiden nederst på siden.

Hvis du ikke kan vente, får du her fire hovedpointer, som du kan læse mere om i guiden.

En IPR-strategi er alfa omega

Uden et patent kan det være nærmest umuligt at hamle op med store, veletablerede virksomheder. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilken IPR-strategi, der passer bedst til dig og din opfindelse. Patenter er nemlig ikke altid løsningen, og nogle gange kræver det en kombination af flere beskyttelsesmuligheder (patentansøgning, varemærkeregistrering eller designbeskyttelse) at opnå optimal beskyttelse.

Ansøgningsprocessen trin for trin

Det tager tid og erfaring at skrive en god, langtidsholdbar patentansøgning. Guiden giver dig et indblik i ansøgningsprocessen trin for trin og giver dig gode råd til, hvordan du griber din patentansøgning an.

Patenter tiltrækker investorer og kan anses for at være et aktiv

Har man set løvens hule, ved man at mange investorer anser et patent som et stort plus og nærmest en forudsætning, fordi det giver sikkerhed for, at der investeres i et professionelt projekt. Derudover beskytter et patent din virksomheds eksistens på markedet og øger værdien og fremtidsmulighederne for din virksomhed.

Prisen afhænger af flere forskellige faktorer  

Patenter kan være en relativt dyr affære, men prisen for et patent og en efterfølgende patentansøgning afhænger af flere forskellige faktorer. Selvom det umiddelbart virker som mange penge, er det oftest godt givet ud, fordi et patent danner grundlag for hele din virksomhed.

I princippet kan man sagtens selv give sig i kast med at udforme og indlevere en patentansøgning og være heldig at opnå patent uden hjælp fra en professionel patentrådgiver.

Her er det vigtigt at være opmærksom på, at et patent skal kunne holde til at blive udfordret af både patentmyndigheder og konkurrenter mange år frem, så hvis kvaliteten af ansøgningen ikke er tilstrækkelig, vil det på trods af dit patent, være skønne spildte kræfter. Det kan derfor som oftest bedst betale sig, at investere i denne indledende fase og bl.a. få udarbejdet en nyhedsundersøgelse og lavet en forretningsplan.

Vil du vide mere, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.


Udfyld formularen herunder og hent PDF’en “Miniguide om patenter til iværksættere”.


Tilbage til siden “Patenter”