Plougmann Vingtoft vinder værdifuld patentsag for Bayer

Headerbillede: Bayer.com

Efter mundtlig forhandling ved EPOs appelkammer den 7. august 2018, lykkedes det Plougmann Vingtoft at forsvare et kommercielt vigtigt patent for den tyske medicinalvirksomhed Bayer, og der sættes dermed punktum for mere end 7 års indsigelse og appel (T 2216/12).

Patentet, som Plougmann Vingtoft har forsvaret for Bayer, dækker Bayers markedsførte p-pille QLAIRA® (kendt som NATAZIA® i USA), og gyldigheden af patentet var blevet udfordret af generiske lægemiddel­producenter fra Spanien og Indien.

EPO’s indsigelsesafdeling opretholdt Bayers patent (EP 1 740 163) i ændret form tilbage i 2012, og det er denne afgørelse som EPO’s appel­kammer nu har endeligt bekræftet.

Den oprindelige patentansøgning blev indleveret i 2005 og sikrer dermed Bayer eneret til at sælge QLAIRA® på det europæiske marked frem til 2025. QLAIRA® er den første p-pille, der er godkendt til behandling af kraftig menstruationsblødning, og er også den første godkendte p-pille, der er baseret på et naturligt østrogen (østradiolvalerat).

Plougmann Vingtoft har med stor succes repræsenteret Bayer gennem hele indsigelses- og appelforløbet fra 2011 til 2018. Det er Kim Wagner fra Plougmann Vingtoft, der har assisteret Bayer og har gennem hele forløbet arbejdet tæt sammen med Bayers interne patentafdeling.

LÆS OGSÅ: Den lille pille, der gør en verden til forskel