Plougmann Vingtoft uddeler 50.000 kroner til start-ups, der vil forbedre verden

Plougmann Vingtofts årlige konkurrence om 50.000 kroner til IP-rådgivning øger værdien og skaber ro i maven hos de tidligere vindere.

Finn Strøm Madsen, adm. direktør, Plougmann Vingtoft

Mange virksomheder forpligter sig i disse år til at leve op til FN’s verdensmål. Det kræver gode ideer, der bliver ført ud i livet af kompetente teams. Men de bedste idéer kræver beskyttelse, og derfor arrangerer Plougmann Vingtoft hvert år konkurrencen ”IP Matters.” Her uddeler Plougmann Vingtoft IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner til en dansk start-up, der arbejder for at indfri FNs verdensmål.

”Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning,” siger Finn Strøm Madsen, adm. direktør hos Plougmann Vingtoft.

I år løber konkurrencen af stablen for tredje gang. Med hjælp fra investornetværket Danish Business Angels (DanBAN) har Plougmann Vingtoft i sinde at finde frem til en visionær, dansk start-up, som kan drage nytte af rådgivning om IP og vejledning inden for forretningsudvikling.

Tidligere har de to start-ups Cellugy og Lifeline Robotics vundet konkurrencen, og begge virksomheder høster nu frugterne af rådgivningen.

Klar besked til investorer

I 2019 blev konkurrencen vundet af den aarhusianske start-up Cellugy, som laver biobaseret emballage til madvarer. Cellugys produkt retter sig direkte mod FNs verdensmål #9 (industri, innovation og infrastruktur), #12 (ansvarligt forbrug og produktion) og #13 (klimaindsats).

Plougmann Vingtoft hjalp aarhusianske Cellugy med at udarbejde og indlevere den første patentansøgning på virksomhedens biobaserede emballage. Og Cellugy regner med at opnå sit første patent inden længe.

Patentet er vigtigt for Cellugy, fordi det øger investorernes vished om, at idéen er skudsikker, og at den potentielt kan udbredes til hele verden.

Med vores patentansøgning sender vi en klar besked til potentielle investorer om Cellugys intentioner om at sikre IP-ejerskab over vores teknologi.

Clara Capparelli, Cellugy
Holdet bag Cellugy

”Med vores patentansøgning sender vi en klar besked til potentielle investorer om Cellugys intentioner om at sikre IP-ejerskab over vores teknologi. Samtidig har konkurrencen spillet en afgørende rolle for at styrke vores IP-kompetencer på tværs af teamet. Det er en konkurrencemæssig fordel for os,” siger Clara Capparelli, Media & Communications Coordinator hos Cellugy.

Cellugy har en erklæret mission om at navigere på markedet for bæredygtige materialer med en solid og stabil IPR-strategi. Denne strategi inkluderer både et trademark af virksomhedsnavnet samt beskyttelse af produktet og fabrikationsprocessen. Beskyttelsen af disse idéer spiller en stor rolle i virksomhedens fremtidige forretningsmodel og skaleringsplaner.

”At gå IP-vejen er en særlig gunstig markedstilgang for os, fordi vi lancerer produkter og teknologi med stor miljøpåvirkning, som mange har interesse i,” siger Clara Capparelli.

Ro i maven

Lifeline Robotics

I 2020 var det robotvirksomheden Lifeline Robotics fra Odense, der med udviklingen af verdens første fuldautomatiske podningsrobot begyndte rejsen mod at ændre verden til det bedre.

Lige nu fokuserer virksomheden på at skabe en langsigtet og forskningspræget strategi. Derfor er det nødvendigt at foretage en FTO-analyse (freedom to operate), der kan afklare markedet og kortlægge konkurrenterne. Og her kommer IP-rådgivningen Lifeline Robotics til gavn.

At modtage IP Matters-præmien har givet os ro i maven omkring at fokusere på den tekniske udvikling i virksomheden, fordi vi ved, at vi har adgang til kompetent IP-rådgivning, når vi får brug for at beskytte nye opfindelser eller afdække konkurrerende teknologier

Julie Dalsgaard, Lifeline Robotics

“At modtage IP Matters-præmien har givet os ro i maven omkring at fokusere på den tekniske udvikling i virksomheden, fordi vi ved, at vi har adgang til kompetent IP-rådgivning, når vi får brug for at beskytte nye opfindelser eller afdække konkurrerende teknologier,” siger Julie Dalsgaard, Director hos Lifeline Robotics.

Lifeline Robotics arbejder fortrinsvist med at løse FN Verdensmål #3 (Sundhed og trivsel).

Ansøg nu

Du kan allerede nu søge om at komme i betragtning til at modtage IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner. Fristen for at deltage i dette års konkurrence er 31. august 2021.

Plougmann Vingtoft modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel-investering (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produktet har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 verdensmål

Hvis du og din virksomhed vil i betragtning til præmien på IP-rådgivning til 50.000 kroner, så udfyld blanketten her.

LÆS OGSÅ: