Plougmann Vingtoft-patentkunde gør Folkemødet grønnere

Headerbillede: Tedd/Pixabay.com

Politikere, organisationer og mediefolk strømmer i disse dage til Allinge på Bornholm, hvor det årlige folkemøde netop er skudt i gang.

Igen i år regner man med at sætte ny deltagerrekord med op mod 100.000 besøgende, og når så stort et antal mennesker samles og skal have stillet appetitten, er det desværre også lig med et betydeligt madspild. Netop derfor har arrangørerne i år valgt at have særligt stort fokus på bæredygtige løsninger, der har til formål at mindske madspildet og renovationsmængderne.

I den forbindelse lanceres der en særlig Folkemøde Edition TreatBox – verdens første biologisk nedbrydelige madspildsæske i karton, som Plougmann Vingtoft har hjulpet med at udarbejde og indlevere patentansøgning på. Madspildsæsken har et unikt design, der gør det muligt at opbevare væske- eller olieholdig mad uden brug af plastæsker, hvilket ikke er set før. Den miljøvenlige madspildsæske indeholder hverken skadelige kemikalier eller tungmetaller og er udviklet af KLS PurePrint i samarbejde med bl.a. Unilever Food Solutions og Daka ReFood.

TreatBoxen bliver uddelt gratis på Folkemødets mange spisesteder og madboder, og idéen er, at gæsterne kan tage deres madoverskud med, når de vandrer videre ud til mødets mange spændende debatter.

Den innovative madspildsæske vil sandsynligvis også snart være at finde i IKEA’s vare i Høje Taastrup, hvor den efter planen skal bruges i et pilotprojekt. Bliver æsken en så stor succes hos kunderne, som man forventer, vil den blive rullet ud til alle IKEA-varehuse i Skandinavien. På lang sigt skal TreatBox udbredes til restauranter og caféer over hele Europa.

LÆS OGSÅ: Få hjælp når du skal søge patent på din idé
LÆS OGSÅ: Sommer, sol og særprægede varemærker