Plougmann Vingtoft hjælper med at patentere opfindelse til verdens bedste robotteknologi

Headerbillede: Alex Knight / Unsplash.com

Ved det uofficielle VM i robotteknologi, som for nylig blev afholdt i Tokyo slog Danmark igen fast, at vi er med allerlængst fremme, når det gælder udvikling af robotter. Sejren gik nemlig til forskerholdet SDU Robotics fra Syddansk Universitet, og Plougmann Vingtoft har været med til at patentere en opfindelse, som blev udviklet i forbindelse med konkurrencen.

For et par uger siden blev der afviklet ’World Robot Challenge’ i forbindelse med robotmessen ’World Robot Summit’ i Tokyo. Eventen går i robotkredse for at være det uofficielle verdensmesterskab i robotteknologi, og hvert år ansøger flere hundrede robotspecialister fra hele verden om en plads i konkurrencen. SDU Robotics deltog i kategorien, ‘Industrial Robotics’ sammen med 16 udvalgte hold, som skulle konkurrere om at finde dén robotløsning, der bedst matcher industriens krav.

Svaret er fleksibilitet

Siden 1980’erne har man anvendt industrirobotter til rutineopgaver i masseproduktion, men virksomhederne rundt om i verden oplever i disse år et stigende behov for robotter, der er i stand til at udføre mere komplekse ordrer. Derfor var rammen for dette års ’World Robot Challenge’, at holdene skulle give deres bud på fremtidens agile produktionssystem.

Billede af det VM-vindende forskerhold fra SDU. Foto: ©SDU

SDU Robotics består af 11 robotforskere med ekspertise inden for ’computer vision’, robotkontrol, software og mekanisk design. Sammen har de skabt deres bud på fremtidens robotcelle til produktion, der er i stand til at finde ting i kasser og sætte dem sammen.

Rendyrket industri 4.0

Kasper Hallenborg fra Mærsk Mc-Kinney Møller-Instituttet på SDU forklarer, at den prisvindende robotcelle er et godt eksempel på, hvordan fremtidens robotter forventes at være mere intelligente, hurtigere til at tilpasse sig en opgave og bedre til at indgå i et mere naturligt samarbejde med mennesker. Og det er netop denne gren af robotteknologien, kendt som Industri 4.0, som SDU ønsker at satse markant på.

Foto: ©SDU

Derfor har SDU for nylig annonceret, at de vil investere over 100 millioner kroner i et såkaldt Industri 4.0 Lab, der skal forske i avanceret robotteknologi. Så der er god mulighed for, at de også kan præsentere spændende projekter ved næste World Robot Challenge, som afholdes næste gang i 2020.

Professionel IPR-rådgivning øger chancerne for succes

Plougmann Vingtoft har som nævnt tidligere hjulpet med at patentere dele af SDU’s intelligente opfindelse, før den blev præsenteret på konkurrencen i Japan.

Teamet behøvede derfor heller ikke bekymre sig om, om teknologien ville blive kopieret eller på andre måder udnyttet af konkurrenterne. Patentet betyder også, at SDU i ro og mag kan videreudvikle og finpudse opfindelsen, indtil den er klar til at erobre verden – herunder tiltrække nye investorer.

Brug for hjælp?

Står du ligesom SDU Robotics med et banebrydende teknologisk projekt, du overvejer at sætte på markedet? Så kontakt endelig vores rådgivere til et uforpligtende møde og få hjælp til, hvordan du opnår en helt unik position på markedet og mest effektivt beskytter din idé eller opfindelse.

LÆS OGSÅ: