Plougmann Vingtoft åbner for ny runde af IP Matters

Hvert år donerer Plougmann Vingtoft IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner til en dansk start-up. Donationen danner grobund for en nøje tilrettelagt IP-strategi, som skal hjælpe virksomheden godt på vej og skabe vækstmuligheder.  

FN’s verdensmål har de seneste år dannet grundlag for mange nye virksomheder og væksteventyr bygget op på gode ideer. Men gode ideer kræver beskyttelse for at vokse. Derfor arrangerer Plougmann Vingtoft hvert år konkurrencen ”IP Matters.” Her uddeler Plougmann Vingtoft IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner til en dansk start-up, der arbejder for at indfri et eller flere af FN’s verdensmål.

Finn Strøm Madsen, adm. direktør, Plougmann Vingtoft

”Vi kan ikke redde verden med IP-rådgivning. Men vi kan gøre vores for, at nogle af de mange talentfulde, danske iværksættere, der kæmper for at føre bæredygtige løsninger ud i livet, får vores opbakning. Det får de i form af rådgivning, der beskytter ideer og udvikler forretning,” siger Finn Strøm Madsen, adm. direktør hos Plougmann Vingtoft.

For fjerde år i træk uddeles IP Matters, og sammen med investornetværket Danish Business Angels (DanBAN) vil Plougmann Vingtoft finde frem til en visionær, dansk start-up, som kan drage nytte af rådgivning om IP og vejledning inden for forretningsudvikling.

Klar fokus på den globale bæredygtige udvikling

Sidste år vandt Uvisa Health, en early-stage FemTech start-up, der arbejder på en teknologisk og genanvendelig løsning, for hvordan man behandler underlivssygdomme hos kvinder. En løsning som har fokus på både verdensmål #3 (sundhed og trivsel) samt #12 (ansvarligt forbrug og produktion).

Uvisa Health. Fra venstre: Ella Harris, Nick Jones & Gizem Simsek

“Som en lille virksomhed inden for medicinsk udstyr har Uvisa en lang og dyr vej forude. Derfor er det afgørende for os at mindske risikoen for potentielle fremtidige udgifter ved at patentere vores teknologi. Vi var allerede i dialog med Plougmann Vingtoft, da vi deltog i IP Matters-konkurrencen, men vi havde ikke tilstrækkelige midler til at indgive en ansøgning. At vinde konkurrencen har derfor givet os mulighed for at fremskynde denne proces,” udtaler Ella Harris, administrerende direktør og grundlægger af Uvisa Health.

I 2019 blev konkurrencen vundet af den århusianske start-up Cellugy, som laver biobaseret emballage til madvarer, der retter sig direkte mod FN’s verdensmål #9 (industri, innovation og infrastruktur), #12 (ansvarligt forbrug og produktion) og #13 (klimaindsats).

Her hjalp Plougmann Vingtoft Cellugy med at udarbejde og indlevere den første patentansøgning på virksomhedens biobaserede emballage. Dette gav både en konkurrencemæssig fordel og var med til at sende et klart signal til investorer om, at idéen kan udbredes til hele verden.

Robotvirksomheden Lifeline Robotics fra Odense, der arbejder med udviklingen af verdens første fuldautomatiske podningsrobot og derfor fortrinsvismed at løse FN’s verdensmål #3 (sundhed og trivsel), vandt konkurrencen i 2020.

Her har fokus været på at beskytte nye opfindelser og afdække konkurrerende teknologier gennem en FTO-analyse (freedom to operate) for at afklare markedet og kortlægge konkurrenterne. 

Ansøg nu

Du kan allerede nu søge om at komme i betragtning til at modtage IP-rådgivning til en værdi af 50.000 kroner. Fristen for at deltage i dette års konkurrence er 31. august 2022.

Plougmann Vingtoft modtager ansøgninger fra alle start-up selskaber, der passer på følgende profil:

  • Dansk start-up virksomhed
  • Business Angel-investering (egenkapital eller lån) på minimum DKK 250.000
  • Produktet har direkte effekt på et eller flere af FN’s 17 verdensmål

Hvis du og din virksomhed vil i betragtning til præmien på IP-rådgivning til 50.000 kroner, så udfyld blanketten 

Hvis du og din virksomhed vil i betragtning til præmien på IP-rådgivning til 50.000 kroner, så udfyld blanketten her.

LÆS OGSÅ: