Ny banebrydende rapport understreger værdien af IPR

Headerbillede: paulbr75 / Pixabay.com

Organisationen WIPO, der er FN’s agentur for immaterielle rettigheder (IPR) med hjemsted i Schweiz, har netop publiceret resultaterne fra en omfattende undersøgelse, der viser, at “immateriel kapital” såsom branding, design og teknologi tegner sig for næsten 1/3 af værdien af fremstillede produkter solgt over hele verden.

Baseret på grundige studier af virksomheder inden for bl.a. kaffe-, solcelle- og smartphone-industrien, fastslår rapporten “World Intellectual Property Report 2017: Intangible Capital in Global Value Chains”, hvordan immateriel kapital rent faktisk bidrager med dobbelt så meget værdi til en fremstillet vare som bygninger, maskiner og andre former for fysisk kapital.

Rapporten afslører ligeledes, at indtægterne fra immaterielle aktiver, der udgør omkring 5,9 billioner dollar i 2014, er steget med 75% fra 2000 til 2014.

Som WIPO’s generaldirektør Francis Gurry udtalte ved offentliggørelsen af rapporten for nogle dage siden: “Immateriel kapital vil i stigende grad bestemme virksomhedernes skæbne og lykke i dagens globale værdikæder. Det er nemlig udseendet, følelsen, funktionaliteten og den generelle appel, der afgør om vi køber et bestemt produkt, og dermed bestemmer om produktet bliver succes på markedet eller ej”.

Den nye, banebrydende undersøgelse understreger samtidigt behovet for, at virksomheder bruger flere ressourcer på at udvikle en effektiv IPR-strategi, da: “IPR eller immaterielle rettigheder er det middel, hvormed virksomheder kan sikre sig de konkurrencemæssige fordele, der kommer fra deres immaterielle kapital.”

Hent WIPO’s nye rapport her