Innovativ inhalator nomineret til Danish Design Awards 2019

45 finalister fordelt på 11 kategorier kæmper lige nu om en plads på podiet ved dette års Danish Design Awards. Vi er stolte af at fortælle, at vores kunde BalancAir er blandt de nominerede i kategorien healthy life.

Danish Design Awards er en hyldest til dansk designede produkter, der skaber værdi for industri og samfund. Det kan være design, der gør arbejdsprocesser smartere, styrker indlæring eller introducerer nye alternativer på sundhedsområdet. I kategorien healthy life er BalancAir nomineret for deres REHALER, som kan afhjælpe migræneanfald uden brug af medicin.

Brugerdefineret balance

Migræne er en særdeles udbredt lidelse, der oftest kræver medicin. Men forskning har vist, at den rette balance mellem frisk luft kombineret med brugerens udåndingsluft i nogle tilfælde kan bremse et migræneanfald. Det skyldes, at migræne er et resultat af mangel på ilt og energi til hjernen.

Med REHALER introducerer BalancAir et apparat, der kan monitorere den individuelle bruger og finde den rette balance mellem af frisk og udåndet luft, der skal til for at øge niveauet af ilt og energi til brugerens hjerne. Via en app bliver brugeren guidet til at behandle sig selv.

Naturlig og let at anvende

Brugervenligheden er afgørende, da patienter hurtigt bliver meget dårlige, hvis ikke migræneanfaldet bremses i opløbet. REHALER er designet således, at man simpelt og hurtigt kan hjælpe sig selv uden at risikere bivirkninger fra medicin. Det er også derfor, BalancAir høster anerkendelse fra Danish Design Awards:

Ikke-medicinske behandlinger af migræne har været på markedet i noget tid, men denne designløsning gør behandlingen praktisk og eliminerer bivirkningerne fra medicinen på en helt enkel og naturlig måde


Danish Design Awards

Prisuddelingen finder sted den 13. maj 2019, og du kan læse mere om Danish Design Awards her.




IPR beskyttelse som forretningsstrategi

Hos Plougmann Vingtoft er vi stolte af at have bistået BalancAir med immaterielretslig beskyttelse. Vores samarbejde har resulteret i en trebenet IPR strategi, der både rummer beskyttelse af design, varemærke og patent.

”Fra start har det været vigtigt at lægge en stærk IPR strategi, så BalancAir var bedst muligt rustet til at sende deres produkt på markedet og opnå succes – også på længere sigt” siger Henriette Vængesgaard Rasch, der er European Trademark & Design Attorney hos Plougmann Vingtoft.

Har man styr på sine rettigheder, er det lettere at tiltrække og fastholde investorer. Det er desuden gavnligt for udviklingsfasen, at man kan dele viden og metoder, uden at være bange for, at ens idéer bliver kopieret.


I år er det anden gang vores eksperter hepper på en kunde ved Danish Design Awards. Læs mere her.

Er du næste års finalist?

Hos Plougmann Vingtoft står vi klar til at hjælpe dig, hvad enten du skal have testet en idé eller har en færdig løsning, du ønsker at sende sikkert på markedet.

Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig videre.

LÆS OGSÅ: