Idéer, der har forandret verden

Gennem de sidste 50 år har Plougmann Vingtofts eksperter været med til at præge og beskytte et væld af unikke idéer – store som små.

Nedenfor kan du læse historien bag 8 spændende opfindelser, vi har arbejdet med. Opfindelser, som har haft særlig stor indflydelse på vores samfund og hjulpet med at løse nogle af klodens største udfordringer.

Læs bl.a. om Skype®, der udviklede sig til Nordens største IT-succes, om Vestas’ nye multirotorprojekt, som udfordrer gængse forestillinger om vindmøller, og om Bayer AG’s Yasmin®-pille, der gør en verden til forskel for millioner af kvinder verden over.

God læselyst!


Da yoghurt blev til vin

Forskere fra biotekvirksomheden Chr. Hansen brugte i 1980’erne deres indgående viden om mælkesyrebakterier til at skabe en serie af unikke malolaktiske bakteriekulturer til vinindustrien. Med hjælp fra Plougmann Vingtofts dedikerede patentrådgivere blev opfindelsen ikke bare et beskyttet patent, der sikrede Chr. Hansen en førende position på markedet, men også en indbringende forretning i form af licensaftaler.

Læs mere her

Det roterende babelstårn

På en mark uden for Roskilde står der en noget usædvanlig vindmølle. Hvor almindelige vindmøller har én rotor, har denne mølle fire rotorer monteret på ét tårn. Projektet kaldes for ‘Babylon’ og er udviklet i et samarbejde mellem den danske vindmøllegigant Vestas og forskere fra DTU Vindenergi. Plougmann Vingtoft har hjulpet Vestas med at patentere den nye, spændende teknologi.

Læs mere her

Den gensplejsede døgnflue, der løb med sejren

Da fire forskere fra det daværende Odense Universitet i 1977 opfandt en revolutionerende gensplejsningsteknologi, havde de slet ikke overvejet at få den patenteret. Men efter et enkelt møde med den ene af Plougmann Vingtofts grundlæggere, den passionerede patentrådgiver Ole Plougmann, lod de sig alligevel overtale. Det blev banebrydende i form af det første biotekpatent i Europa.

Læs mere her

Balancenerven i dit digitalkamera

Du går sandsynligvis rundt med Phase Ones opfindelse i lommen lige nu. Den danske kameraproducent Phase One står nemlig bag den teknologi, der får billederne fra telefonens kamera til at vende den rigtige vej. Opfindelsen blev patenteret med Plougmann Vingtofts hjælp for næsten 20 år siden, og i dag bliver den brugt i alle smartphones og digitalkameraer.

Læs mere her

Skal vi Skype?

– Når succes bliver et verbum
At Skype skulle gå hen og blive et verbum i Den Danske Ordbog, havde de to grundlæggere, svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, næppe forudset, da de lancerede beta versionen af Skype i august 2003. Men de var ikke i tvivl om, at de sad med en exceptionelt god idé, som de måtte beskytte bedst muligt.

Læs mere her

Toneangivende lyddesign

God lyd og skandinavisk design er de to hjørnesten i Libratones fundament, der på blot få år har bevæget virksomheden fra en position som lovende startup til én af nøglespillerne i den trådløse lydindustri.

Læs mere her

Den lille pille, der gør en verden til forskel

P-pillen har spillet en vigtig rolle i kvindefrigørelsen siden 1960’erne. I 1990’erne satte Bayer AG sig så for at udvikle en ny p-pille, og resultatet blev Yasmin®-pillen, som Plougmann Vingtoft har hjulpet medicinalvirksomheden med at patentere.

Læs mere her