Enhedspatent på vej – EPO udgiver guidelines

Det nye enhedspatent er lige på trapperne, og den Europæiske Patentmyndighed (EPO) lancerer nu første guide, der går i dybden med emnet.

Enhedspatentet er et europæisk patent, som udstedes af Den Europæiske Patentmyndighed (EPO), og som vil have en ensartet retsvirkning i de europæiske lande, som deltager i enhedspatentsamarbejdet på det tidspunkt, hvor patentet bliver udstedt.

På den måde adskiller enhedspatentsystemet sig fra det nuværende system, hvor et europæisk patent efter udstedelse bliver til et “bundt” af nationale patenter, der så skal valideres i de lande, hvor patentet skal gælde.

Guiden fra EPO, der har fået titlen “Unitary Patent Guide”, giver bl.a. værdifuld viden om, hvordan man søger om et enhedspatent hos EPO, når det bliver en realitet.

Guiden informerer desuden om:

  • Baggrundsinformation om enhedspatenter
  • Tidsfrister og krav for at kunne anmode om et
  • Oversættelseskrav
  • Fornyelsesafgifter
  • Registrering af overførsel af rettigheder

Vi anser guiden for at være et værdifuldt værktøj, som giver virksomheder, opfindere og patentrådgivere et overblik over det kommende enhedspatentsystem.

For mere information om og hent guiden på EPO’s hjemmeside

Følg os på LinkedIn og hold dig opdateret om seneste nyt om det europæiske enhedspatent og den fælles europæiske patentdomstol – herunder tidspunktet for, hvornår det nye enhedspatentsystem træder i kraft.

LÆS OGSÅ: Vigtigt at vide om det europæiske enhedspatent og den fælles europæiske patentdomstol (UPC)