Designrettigheder sikret trods Brexit

Headerbillede: pixel2013 / Pixabay.com

Det har siden 2004 været muligt for danske designere at opnå designbeskyttelse i England via ansøgning og registrering af EU-design. Det har Brexit imidlertid sat en stopper for, så når England udtræder af EU, vil denne mulighed ikke længere være til stede.

Det er derfor gode nyheder for både danske og engelske designere, at England den 13. marts 2018 har ratificeret Haag-Arrangementet. Det vil med andre ord sige, at englænderne fra den 13. juni 2018 fortsat vil have muligheden for at bruge det internationale designsystem til opnåelse af registrerede designrettigheder. Det betyder omvendt også, at danske designere har mulighed for at opnå designbeskyttelse i England via Haag-Arrangementet.

Haag-Arrangementet er et internationalt registreringssystem, som over 80 lande allerede er medlem af, og der kommer stadig flere til. Systemet gør det muligt via én ansøgning at opnå designbeskyttelse i alle de medlemslande, man måtte ønske at designere. Rusland tiltrådte systemet i februar og det forventes, at også Mexico, Israel og Canada tiltræder i løbet af 2018.

Hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder for at bruge systemet, er du velkommen til at kontakte os.

LÆS OGSÅ: Briterne har nu ratificeret UPC-aftalen

LÆS OGSÅ: Vigtigt at vide om det europæiske enhedspatent of den fælles europæiske patentdomstol (UPC)