Briterne har nu ratificeret UPC-aftalen

Headerbillede: derwiki / Pixabay.com

Torsdag den 26. april ratificerede Storbritannien langt om længe UPC-aftalen, og vi er nu ét skridt tættere på en fælles patentdomstol i Europa.

Der er dog stadig nogle vigtige punkter, der skal afklares, før den såkaldte ”overgangsprotokol” (provisional application phase) kan igangsættes. I denne overgangsperiode vil man blandt andet udpege dommere til patentdomstolen, ansætte medarbejdere til de forskellige afdelinger og teste det elektroniske indleveringssystem.

En af de ting, der kan forhale implementeringen af det fælles europæiske patentsamarbejde yderligere, er en klage over det kommende enhedspatent og den fælles europæiske patentdomstol (UPC) fremsat af en ikke-navngivet tysk statsborger. Klagen har nemlig betydet, at ratificeringsprocessen i Tyskland er sat midlertidigt i bero. Læs mere her.

Det er endnu uvist om sagen skal indbringes for en domstol eller ej; foreløbigt er det kun blevet besluttet, at der skal holdes en høring af klagen i 2018. Og en afgørelse kan med andre ord snildt have lange udsigter.

Hvis du vil vide mere, kan du hente information og detaljer om ratificeringen på Unified Patent Courts website

Vi holder dig opdateret!

LÆS OGSÅ: Fælles patentdomstol lader måske vente på sig