NOVOZYMES: En global produkt- og varemærkeportefølje

Virksomheder med global tilstedeværelse har ofte mange og varierede produkter, der tilpasses lokale markeder. Biotekvirksomheden Novozymes A/S oplever dette på nært hold, da virksomhedens brug af enzymer til vaskepulver veksler fra kontinent til kontinent. Plougmann Vingtoft sørger for firmaets varemærkeportefølje, hvor produkternes alsidighed virkelig viser sig.

Alsidig produktportefølje til divergerende behov

De fleste af os forbinder vaskemiddel med pulver, der puttes i en vaskemaskine. Novozymes A/S er den førende leverandør af enzymer til brug i vaskemiddel. De fleste af Novozymes enzymer til vaskemiddel er da også optimeret til brug i vaskemaskiner, men vaskemidler bruges ikke bare i vaskemaskiner. Mere end en milliard mennesker vasker deres tøj ved håndkraft, og det kræver helt andre typer enzymer.

Novozymes har skabt Easyzyme®, den første enzymløsning, der kan benyttes i sæbebarer, som er det mest udbredte vaskemiddel i udviklingslande. Brugen af sæbebarer til tøjvask er traditionelt set en langsom proces, der kræver meget vand og anstrengelse. Ved at tilføje enzymer til sæbebarerne mindskes anstrengelsen, da pletterne lettere går af, og behovet for at vaske igen reduceres.

Easyzyme® er bare et af Novozymes’ mere end 700 produkter til brug i adskillige industrier, som giver virksomheder en mere effektivt brug af råmaterialer, reducerer deres energiforbrug, erstatter traditionelle kemikalier med bæredygtige alternativer og gør det muligt for dem at tilbyde produkter af høj kvalitet.

En kompleks varemærkeportefølje kræver professionel administration

Novozymes’ globale aktivitet afspejler sig i en stor og alsidig varemærkeportefølje, inklusive højt specialiserede produktkategorier inden for agrikultur og biofarma. Virksomheden har mere end 6.000 varemærkeregistreringer i adskillige lande.

”Vores varemærkefamilier er meget komplekse og har mange facetter. Det er derfor essentielt, at vi har en varemærkerådgiver, som kan håndtere vores varemærkeporteføljer professionelt og effektivt,” siger Claus Michael Andersen, Senior Manager hos Novozymes A/S.

Online IP-system giver adgang til varemærkeporteføljerne døgnet rundt

”Vi oplever at varemærkeadvokaterne hos Plougmann Vingtoft er dygtigte til at kommunikere klart og udelade unødvendig information,” fortsætter Claus Michael Andersen. ”Deres varemærkekoordinatorer har et omfattende overblik over vores mange sager og et online system, der giver mig og mine kollegaer adgang til en hvilken som helst case når som helst, hvor vi end er i verden. Dette gør det nemt for mig at udføre mit arbejde, og jeg føler mig tryg i hænderne på Plougmann Vingtoft.”

Hvis du vil vide mere om vores arbejde med Novozymes A/S eller vores ydelser inden for varemærker, er du velkommen til at kontakte vores varemærkechef Ellen Breddam.

 

LÆS OGSÅ: Varemærker

LÆS OGSÅ: International IPR