Derfor bør virksomheder beskæftige sig med immaterielle rettigheder

Header billede: geralt / Pixabay.com

Nyt europæisk studie dokumenterer endnu en gang gevinsterne ved at arbejde aktivt med immaterielle rettigheder, også kaldet IPR.

Den 25. oktober 2016 publicerede Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) og Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) rapporten ”Intellectual property rights intensive industries and economic performance in the European Union”, som fastslår de mange økonomiske fordele der er ved at arbejde aktivt med IPR i Europa. Blandt andet viser studiet, at:

  • 42% af den totale økonomiske aktivitet i EU (ca. 7.5 trillioner EUR) genereres af industrier der arbejder intensivt med IPR.
  • 38% af al beskæftigelse i EU (82 millioner jobs) stammer fra virksomheder der arbejder mere end gennemsnitligt med IPR.
  • Lønningerne i IPR aktive industrier i gennemsnit er 46% højere end i andre industrier.

Slutteligt viser studiet også at IPR-aktive industrier spiller en væsentlig rolle, når det kommer til import (85%) og eksport (95%) i EU.

Efter en årrække med økonomisk uro er det interessant at læse, at industrier, der arbejder aktivt med IPR, er mindre udsatte for økonomiske udsving end andre industrier. En forklaring kan være, at industrier der arbejder med IPR, er vant til at tænke innovativt og have øje for nye løsninger. Desuden kan det hænge sammen med, at registrering af virksomhedens rettigheder ofte er med til at tiltrække nye investorer.

Se EUIPOs infografik her

Læs den fulde publikation på EPO’s hjemmeside her

 

Ønsker I at blive skarpere på jeres IPR-potentialer eller overvejer I, hvordan IPR kan skabe værdi og passe ind i jeres forretningsplan? Så kontakt vores erfarne eksperter, som kan skræddersy en løsning, der er optimal for netop jeres virksomhed.

LÆS OGSÅ: Varemærkeregistrering – hvorfor er det vigtigt?